Νέες διώξεις άσκησε η Τουλουπάκη κατά Φρουζή και άλλων επτά στελεχών της Novartis

Λίγες μέρες προτού αποχωρήσει από τη θέση της, μετά την κυβερνητική συμπαιγνία εκπαραθύρωσής της μέσω της συνένωσης των εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη παρήγγειλε την άσκηση νέων ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα για την υπόθεση Novartis.

Είναι η πρώτη δίωξη για τα προγράμματα μέσω των οποίων η φαρμακοβιομηχανία φέρεται ότι δωροδοκούσε γιατρούς και η τρίτη δίωξη σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή.

Η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης μελέτησαν τα δεδομένα από τις ύποπτες συναλλαγές μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και χιλιάδων γιατρών μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, τα οποία, σύμφωνα με την εκτίμηση των δικαστικών λειτουργών, αποτέλεσαν το όχημα για να δωροδοκηθούν χιλιάδες γιατροί το διάστημα από το 2008 έως το 2015, με αντάλλαγμα να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Novartis. Η Ελένη Τουλουπάκη παρήγγειλε την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του Κωνσταντίνου Φρουζή και άλλων επτά στελεχών της Novartis Hellas για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Διώξεις για παθητική δωροδοκία ασκήθηκαν σε βάρος επτά γιατρών, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν εισπράξει πολύ μεγάλα ποσά από τη Novartis Hellas.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος τον τελευταίο καιρό επιχειρεί μέσω δημόσιων τοποθετήσεων σε πρόθυμα φιλοκυβερνητικά media να εμφανιστεί ως… θύμα και αθώα περιστερά, είναι ήδη κατηγορούμενος και για άλλα αδικήματα. Το 2018 του ασκήθηκε η πρώτη κακουργηματική δίωξη για δωροδοκία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά του Ελληνικού Δημοσίου και το 2019 διώχθηκε για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, πάλι σε βαθμό κακουργήματος. Αν δεν είχε καταργηθεί ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis θα αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη μόνο γι’ αυτή την κατηγορία!

Επισημαίνεται ότι κάποια προγράμματα τα οποία ερεύνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς εντοπίστηκαν και από τις αμερικανικές Αρχές, στοιχειοθετώντας υπόθεση δωροδοκιών με τη Novartis στο στόχαστρο. Με αυτό τον τρόπο η αμερικανική Δικαιοσύνη κατάφερε να εισπράξει τεράστια αποζημίωση, προκειμένου η φαρμακοβιομηχανία να γλιτώσει τις διώξεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα