Ο Τσαβούσογλου χλευάζει την Ελλάδα με τις πλάτες του Μάας

Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών αμφισβητεί ανοιχτά την εθνική κυριαρχία μας και απειλεί ακόμα και με πολεμική σύγκρουση

Ακόμη ένα δείγμα των προθέσεών τους, και κυρίως της οπτικής τους, απέναντι στον «διάλογο» με την Ελλάδα έδωσαν χθες οι Τούρκοι. Εναν διάλογο που περισσότερο θυμίζει… ενέδρα παρά οτιδήποτε άλλο, καθώς η Αγκυρα -με την ανοχή της Ευρώπης- επιχειρεί να βάλει στο τραπέζι ζητήματα που αμφισβητούν με τον πλέον ευθύ τρόπο την ελληνική κυριαρχία, όπως αυτή ορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες.

Την πεπατημένη ακολούθησε για ακόμη μια φορά χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μπροστά στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα, δεν δίστασε να εκτοξεύσει νέες απειλές κατά της χώρας μας. Και παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός ομόλογός του είχε φροντίσει να κάνει παραινέσεις στην Αγκυρα να μην επανέλθει στο μοτίβο και στις πρακτικές της έντασης. «Ψιλά γράμματα» όμως αυτά για την Τουρκία του «σουλτάνου» Ερντογάν, που δείχνει να οσμίζεται το γεγονός πως η Ευρώπη, προεξάρχουσας της Γερμανίας, δεν προτίθεται, όπως απαιτούν οι καταστάσεις, να βάλει τα… δυο πόδια της Αγκυρας «σε ένα παπούτσι».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε άλλα βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει» ανέφερε προκλητικά ο Τσαβούσογλου, ενώ εστίασε και πάλι στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο για ένα νησί που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία».

Όσο ο Χάικο Μάας την ίδια ώρα «σφύριζε» μάλλον αδιάφορα δίπλα του, ο Τσαβούσογλου προσέθετε πως «η Ελλάδα μιλά για Διεθνές Δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ισχυριζόμενος ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης «πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι»! Συγχρόνως, αναφορικά με τις επικείμενες διερευνητικές επαφές, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «ό,τι συζητήθηκε στους προηγούμενους 60 γύρους θα συζητηθεί και στον 61ο». Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, δε, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμη ότι ο διάλογος που ξεκινά η Τουρκία με την Ε.Ε. και την Ελλάδα «δεν έχει καμία σχέση με τις κυρώσεις», λέγοντας ότι η Αγκυρα «δεν φοβάται» τέτοια μέτρα.

Και τόνισε ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις, σε αντίθεση με την Αθήνα η οποία «συνεχίζει τις προκλήσεις της ακόμη και σε αυτό το στάδιο».

Πριν από την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Χάικο Μάας επεσήμαινε από την πλευρά του ότι «αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά δεν πρέπει να επαναληφθεί», ωστόσο είναι σαφές πλέον πως η Αγκυρα δεν… χαμπαριάζει από λόγια – ειδικά από αυτά των Ευρωπαίων και δη του Γερμανού υπουργού, ο οποίος, παρά τις εμπρηστικές τοποθετήσεις Τσαβούσογλου, απλώς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «εάν οι δύο πλευρές καταπιαστούν με αυτές τις συνομιλίες με σταθερή βούληση και τον απαραίτητο ρεαλισμό, μπορούν στο τέλος να βρεθούν πολιτικές λύσεις».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα