«Βεντέτα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη!

Σφάζονται Πολάκης και Τσακαλώτος για τα αίτια που προκάλεσαν την εκλογική ήττα

Σε δημόσια θέα εξελίσσεται πλέον η βεντέτα Τσακαλώτου – Πολάκη σχετικά με το αν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν η βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές.

Μετά την όχι και τόσο κομψή διατύπωση του εκρηκτικού πρώην αν. υπουργού Υγείας, σύμφωνα με την οποία «χάσαμε γιατί γα@@@@με τη μεσαία τάξη», ήρθε χθες η σειρά του πρώην υπουργού Οικονομικών να ανταποδώσει.

«Οι μεγάλες απώλειες σε χιλιάδες ευρώ ήταν την περίοδο 2010-2015. Oταν ήρθαμε εμείς βοηθήσαμε σχεδόν όλα τα μεσαία στρώματα, έστω και λίγο» υποστήριξε στο capital.gr, σπεύδοντας να υπενθυμίσει με κάποια υποδόρια ενοχή: «Μπήκαμε στην κυβέρνηση με ανθρωπιστική κρίση και μια οικονομία που δεν είχε κανένα περιθώριο για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Προφανώς είχαμε προτεραιότητες, προφανώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Να μειώσουμε τη φτώχεια, που το κάναμε, να μειώσουμε τις ανισότητες, κάτι που κάναμε. Νομίζω όμως ότι ο πρώτος Προϋπολογισμός εκτός του Μνημονίου δείχνει πού θέλαμε να πάμε την οικονομία και την κοινωνία στο μέλλον».

Στην ερώτηση αν έχει ανοίξει για την «αριστερή πτέρυγα» η κούρσα διαδοχής και αν η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία θα κριθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα ή από τις δικές του αποφάσεις, ο βουλευτής του κόμματος λέει: «Η απάντηση είναι “όχι”. Ούτε έχει μπει αυτό το θέμα ούτε το βάζουμε αυτό το θέμα. Καμία ένσταση δεν έχω εκφράσει εγώ και οι σύντροφοι και συντρόφισσες που συζητήσαμε το κείμενο ούτε για την ηγεσία του Αλέξη ούτε για τη διεύρυνση. Ολα αυτά είναι ψεύτικα διλήμματα. Το κυρίαρχο είναι πώς παλιά και νέα μέλη μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόγραμμα και πολιτικό σχέδιο και τη σχέση μας με την κοινωνία για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση που κάνει πολύ σοβαρές παρεμβάσεις σε κακή κατεύθυνση και σε Υγεία και σε Παιδεία και στην Οικονομία».

Όσο για το πώς θα ανατραπεί η κυβέρνηση, ο Ευκλ. Τσακαλώτος είχε ακόμα μια αιχμηρή απάντηση, λέγοντας: «Δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα