Οι συριζαίοι και πάλι στο πλευρό του αμετανόητου Κουφοντίνα

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η ενέργεια του αδιόρθωτου και προκλητικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στέκεται και πάλι στο πλευρό του αμετανόητου δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με ένα κατάπτυστο κείμενο που υπογράφουν 15 στελέχη του κόμματος, εκφράζεται η συμπαράστασή τους στον έγκλειστο δολοφόνο, ο οποίος από τις 8 Ιανουαρίου πραγματοποιεί απεργία πείνας, εξαιτίας της μεταγωγής του από τις Αγροτικές Φυλακές στις Φυλακές Δομοκού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Σε σκληρή ανακοίνωσή της η Ν.Δ. κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του, ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια, ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του;»

Με μια λακωνική ανακοίνωση η Κουμουνδούρου ανταπάντησε ψυχρά: «Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους».

Στο κείμενο με τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται», οι «15» κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «δικάζει και τιμωρεί εκ νέου τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ακόμη κι αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια». Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πέμπτη απεργία πείνας που πραγματοποιεί το «πιστόλι της 17Ν» στα 18 χρόνια εγκλεισμού του στα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Το κείμενο υπογράφουν οι Δημήτρης Αρκούδης, Μαρία Γιαννακάκη, Πέτρος Δαμιανός, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Παύλος Κλαυδιανός, Γιώργος Κυρίτσης, Πάνος Λάμπρου, Νίκος Μανιός, Γρηγόρης Μαρκέτος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Άλκης Ρήγος, Μανώλης Σαρρής, Νίκος Τσιγώνιας και Βίκυ Τσεφαλά.

«Μας προξενεί εντύπωση η επιλεκτική αναφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς να καταδικάζουν κατηγορηματικά τις τρομοκρατικές, δολοφονικές του ενέργειες» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Σε ανάλογο ύφος, και η Ελληνική Λύση επισήμανε: «Διαχρονική μας θέση είναι η επιβολή των αυστηρότερων ποινών σε δολοφόνους τρομοκράτες που με τις παρακρατικές ενέργειές τους υπέθαλψαν τον εθνικό διχασμό. Προειδοποιούμε όμως την κυβέρνηση ότι η “ηρωοποίηση” ανθρώπων που έβλαψαν το έθνος και δαιμονοποίησαν ακόμα και δίκαιες διεκδικήσεις υπηρετεί μόνον τα άνομα συμφέροντα που τους εκκόλαψαν».

Ωστόσο στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, βρέθηκε χθες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι.

Ο καταδικασμένος για εγκλήματα της 17 Νοέμβρη έχει αρχίσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ζητώντας να επιτραπεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα