Ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε ξαφνικά την… πατριωτική στολή

Ευθείες βολές προς τη Ν.Δ. για «αναξιοπιστία» στην αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων, τα οποία διαχειρίζεται α λα καρτ και με το βλέμμα σε εσωτερικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις, επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

«Δεν είναι στάση ηγετικής ευθύνης να διαχωρίζετε τη θέση σας από τους τομεάρχες σας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα πως δεν υπήρξε το 2018 δική του δήλωση κατά της επέκτασης της αιγιαλίτιδας άλλα στελεχών του.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην κριτική Μητσοτάκη περί μη επέκτασης των χωρικών υδάτων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως το σχετικό νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ήταν έτοιμο, ωστόσο «γαλάζια» στελέχη, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμουτσάκος, όπως είπε, προχώρησαν σε «προκλητικές» δηλώσεις, καλώντας τον «να μην τολμήσει να το φέρει, γιατί διχάζει τη χώρα». Ο ίδιος μίλησε για «γαλάζια» στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο.

«Άλλα λέγατε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττετε τώρα που είστε στα κυβερνητικά έδρανα» σχολίασε, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος όπου χρειαστεί να στηρίξει την κυβέρνηση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, υπό την προϋπόθεση να επιδείξει εθνική σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι «μικροκομματική, κομματική, επικοινωνιακή, όπως έγινε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν». Αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές Αθήνας – Αγκυρας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ασάφεια και θολά σημεία, καλώντας τον πρωθυπουργό να γνωστοποιήσει έναν σαφή χάρτη αντιμετώπισης των προκλήσεων, με σαφείς εθνικές κόκκινες γραμμές, προτρέποντας, πάντως, η Ελλάδα να είναι κάθετη απέναντι σε συζήτηση για γκρίζες ζώνες και αποστρατιωτικοποίηση νησιών, καθώς και σε πιέσεις τρίτων για ζητήματα που αφορούν κυριαρχικά μας δικαιώματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα