Γελάει ο κόσμος με την πρόεδρο!

Η ΠτΔ και ο Σκοπιανός ομόλογός της αποτέλεσαν ζωντανό ντεκόρ στις εκδηλώσεις για τον Μπάιντεν

Γελάει -δυστυχώς- η μικρή κοινότητα των ξένων διπλωματών στην Αθήνα με την αδιανόητη γκάφα της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να συμμετάσχει, σαν ζωντανό ντεκόρ, δίπλα στον Τζ. Πάιατ στην προχθεσινή εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας για την ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Γιατί δεν είναι μόνο ανήκουστο η αρχηγός κράτους να παρουσιάζεται σαν ισότιμη ενός απλού πρέσβη (και ας είναι της υπερδύναμης ΗΠΑ). Γιατί δεν είναι μόνο αδιανόητο μία Πρόεδρος της Δημοκρατίας -αφού παρέστη που παρέστη- να μη χρησιμοποιήσει το βήμα της εκδήλωσης για μία, κατ’ επίφαση τουλάχιστον, δήλωση για τα εθνικά θέματα.

Είναι κωμικό και γελοίο, καθώς σε ολόκληρο τον κόσμο αυτόν τον εξευτελισμό του θεσμού του αρχηγού κράτους αποδέχθηκαν μόνον η κυρία Σακελλαροπούλου και ο ψευδο-Μακεδόνας ομόλογός της Στ. Πενταρόβσκι! Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας παρέστη, μαζί τον γνωστό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, σε ανάλογη εκδήλωση με ομιλήτρια την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Σκόπια Κέιτ Μαρί Μπερνς. Η μόνη διαφορά είναι ότι η κυρία Μπερνς, αντί της Αρχαίας Αγοράς και του Ναού του Ηφαίστου, τους έβαλε σε κλειστή αίθουσα σε κάτι φθηνο-πολυθρόνες δίπλα σε τραπεζάκια με κουλουράκια και πλαστικά μπουκάλια νερό.

Δεν είναι σύμπτωση ότι η κυρία Μπερνς ήταν, μέχρι το καλοκαίρι του 2019, η Νο 2 της πρεσβείας στην Αθήνα, με άψογη συνεργασία με τον κ. Πάιατ. Άγνωστο αν συνεννοήθηκαν ή όχι για τις προχθεσινές εκδηλώσεις. Πάντως, και οι δύο αποδείχθηκαν δεξιοτέχνες στο να προβάλουν την εικόνα των ΗΠΑ και να δείξουν στους ανωτέρους τους, στην Ουάσινγκτον, ότι έχουν του χεριού τους τις ηγεσίες στα καθυστερημένα Βαλκάνια.

Και οι δύο πράττουν άριστα για τη χώρα τους. Το πρόβλημα είναι ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη ουδείς άλλος αρχηγός κράτους και πρωθυπουργός παρέστη σε τέτοια εκδήλωση. Πάλι καλά που δεν εξευτελίστηκε και ο κ. Μητσοτάκης. Είτε επειδή μυρίστηκε τη δουλειά είτε επειδή απλά ήταν τυχερός, αφού την ίδια ώρα διεξαγόταν η συζήτηση στη Βουλή για τα 12 μίλια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα