Τι αλλάζει στη θητεία! Ποιοι θα υπηρετήσουν εννέα μήνες

Από τον Μάιο θα τεθούν σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις. Αύξηση εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές

Iκανοποιήθηκε -έστω και εν μέρει- τελικά το πάγιο αίτημα των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων για την αύξηση της θητείας των στρατευσίμων. Τέσσερις ολόκληρους μήνες αφού άνοιξε η σχετική κουβέντα, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η τελική απόφαση ελήφθη χθες στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Πλέον η πλήρης θητεία των οπλιτών του Στρατού Ξηράς εξισώνεται με αυτή των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία σε 12 μήνες για όλους.
Επιπλέον καθορίζεται πλέον θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

Αλλαγές υπάρχουν και για τους δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, με διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών, αντίστοιχα. Το ποιες ακριβώς θα είναι οι μονάδες στις οποίες οι υπηρετώντες θα υπηρετούν για μικρότερο διάστημα θα εξειδικευτεί με νεότερη διαταγή στο επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού σχετικά με τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε στρατευσίμους.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε επιπλέον ότι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό έχει ήδη ανακοινωθεί η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των στρατιωτικών σχολών, αξιωματικών και υπαξιωματικών, αλλά και η πρόσληψη οπλιτών βραχείας ανακατατάξεως και επαγγελματιών οπλιτών.

Στην ίδια συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκαν και η παράταση της θητείας του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), αλλά και η παράταση της θητείας του αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που απέκλειαν αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα