Αγωγές από τον Τσίπρα για τη «βίλα» στα Λεγραινά!

Ζητά 1.000.000 ευρώ από Παπαχρήστο και Κουρτάκη, με τη Ν.Δ. να σπεύδει να προσφέρει κάλυψη στον όμιλο του Μαρινάκη

Μαθήματα… δημοσιογραφικής δεοντολογίας ανέλαβε να παραδώσει χθες η Ν.Δ. Συγχέοντας τα όρια ανάμεσα στην αξιοπρεπή λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος και μιας ανυπόληπτης ορντινάντσας, έσπευσε να υπερασπιστεί τα στελέχη και κολλητούς του υπόδικου επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη, εις βάρος των οποίων λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αγωγή για συστηματική κατασκευή συκοφαντικών δημοσιευμάτων.

Όπως είχε προαναγγείλει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε αγωγές εναντίον του Γιώργου Παπαχρήστου (σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Τα Νέα») και του Γιάννη Κουρτάκη (διευθυντής στα «Παραπολιτικά»), όπως και κατά της εταιρίας Alter Ego, συμφερόντων του υπόδικου επιχειρηματία για τη ζοφερή υπόθεση του «Noor 1».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των αγωγών, οι δύο ισχυρίστηκαν ότι ο Α. Τσίπρας αγόρασε «βίλα» στα Λεγραινά, όπου μετακόμισε από την ταπεινή Κυψέλη και κατοικεί πλέον μόνιμα, της οποίας η ανακαίνιση κόστισε συνολικά 1.000.000 ευρώ.

Επικαλούμενοι μαρτυρίες «γειτόνων», ισχυρίστηκαν ότι τα χρήματα αυτά είτε τα κατέβαλε κατασκευαστική εταιρία πασίγνωστου επιχειρηματία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, είτε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο, όπως άφηναν να εννοηθεί, αν δικαιολογούνταν από τη δήλωση «πόθεν έσχες».

Τι υποστήριζαν

Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο μεν Κουρτάκης δήλωνε πως «είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο» ή πως είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής, επιμένοντας στην εκδοχή ότι έχουν τελεστεί παράνομες πράξεις οι οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν, ο δε Παπαχρήστος υποστήριζε πως ο Α. Τσίπρας «είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή». Με βάση την αγωγή, τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας νοίκιασε εξοχική κατοικία με εμβαδόν 71 τ.μ. και με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού, με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης και 900 ευρώ μηνιαίως για το τέταρτο έτος.

Η συμφωνία περιλάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή. Το κόστος ανακαίνισης, που ανήλθε στα 20.000 ευρώ, ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης, ενώ ο Α. Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία (συμβόλαια και λογαριασμούς).

Οι δικηγόροι του Α. Τσίπρα Γιάννης Μαντζουράνης, πολύπειρος ποινικολόγος, και Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του Δ.Σ του ΔΣΑ και γνωστός από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αξιώνουν αποζημίωση 1.000.000 ευρώ, ποσό που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στον ασφαλιστικό φορέα (ΕΔΟΕΑΠ) των δημοσιογράφων.

Προς γενική έκπληξη, η Ν.Δ., εμφανιζόμενη ως αυτόκλητος συνήγορος υπεράσπισης, κάλυψε τους δύο υπαλλήλους του Μαρινάκη κάνοντας λόγο για «εξοντωτικές ποινές».

Με τη σειρά της η Κουμουνδούρου κατήγγειλε ότι «στα γραφεία της Ν.Δ. σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε η φτηνή και κίτρινη απόπειρα αντιπερισπασμού», ρωτώντας δηκτικά πόσο κοστίζουν, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο Πέτσα της Ν.Δ., η συκοφαντία και το λιβάνισμα στην κυβερνητική πολιτική.

Αργότερα η Ν.Δ. επανήλθε με νέα ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «δήθεν ενοίκιο» και σημειώνοντας ότι ο δικηγόρος Ι. Μαντζουράνης ήταν σύμβουλος του Δημοσίου στον διαγωνισμό Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα