Το Εφετείο απέρριψε την αίτηση πτώχευσης του ραδιοσταθμού Βήμα FM

Έχασε και στο Εφετείο η εταιρία Αλτερ Εγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη την αίτηση πτώχευσης και τοποθέτησης προσωρινής διοίκησης που είχε καταθέσει για την εταιρία Βήμα FM, την οποία είχε αποκτήσει σε ποσοστό 99,75% στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Σε πρώτο βαθμό, τον Φεβρουάριο του 2019, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε δεχθεί όλες τις αιτιάσεις της παρέμβασης που είχαν κάνει η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και οι 14 εργαζόμενοι του ραδιοφώνου Βήμα FM και είχε εκδώσει απόφαση, σύμφωνα με την οποία η εταιρία Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM A.E. δεν τελεί υπό πτώχευση, αλλά παραμένει ενεργή, και κατά συνέπεια παραμένουν ενεργές κι όλες οι υποχρεώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους εργαζομένους αλλά και προς το Δημόσιο.

Είχε κρίνει, δηλαδή, πως ο επιχειρηματίας πρέπει να καταβάλει κανονικά όλες τις υποχρεώσεις που έχει το ραδιόφωνο απέναντι σε εργαζομένους, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο.

Όπως ήταν φυσικό, η Αλτερ Εγκο ΜΜΕ άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ισχυριζόμενη πως εσφαλμένα το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της για διορισμό προσωρινής διοίκησης, πως εσφαλμένα δέχθηκε ότι μπορεί να συγκαλέσει έκτακτη, αυτόκλητη γενική συνέλευση και τελικά πως εσφαλμένα δέχθηκε την παρέμβαση των 14 εργαζομένων.

Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, όμως, απεφάνθη πως το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο ορθώς απέρριψε την αίτηση της Αλτερ Εγκο ΜΜΕ, αλλά και πως ορθώς άσκησαν παρέμβαση οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται μισθοί από το 2016, καθώς έχουν προφανές έννομο συμφέρον. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρέη του Βήματος FM, με τα οποία τώρα είναι αντιμέτωπη η Αλτερ Εγκο ΜΜΕ, φτάνουν το 1.000.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα πως ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Παναγιώτης Μαυράκης είχε δηλώσει μετά την πρωτόδικη απόφαση πως η Αλτερ Εγκο ΜΜΕ έχει κυνικά ομολογήσει τόσο στο υπουργείο όσο και σε έγγραφα ότι σκόπιμα αφήνει χωρίς νέο Δ.Σ. τη Βήμα FM Α.Ε., ώστε να μην υπάρξει εμφανής εμπλοκή των προσώπων που διοικούν και κατέχουν τις μετοχές της Αλτερ Εγκο ΜΜΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα