Μαξίμου: Νέο πανηγύρι Γιάννας Αγγελοπούλου- Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν ασχολείται με τους εορτασμούς των 200 χρόνων, αλλά με το 2040!

Δεν ασχολούνται με τα μικρά και τα καθημερινά. Έχουν όραμα και σκέψεις για τις επόμενες γενιές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, κι έτσι είπαν να ασχοληθούν με το μέλλον. Άλλωστε, το σήμερα το έχει εξασφαλίσει και έχει λύσει όλα τα προβλήματα ο πρωθυπουργός – ακόμη και τον κορονοϊό έχει υποτάξει.

Όσο για την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μετά τα μολύβια με τις φούντες ασχολείται και με το μέλλον της χώρας. Με ποια ακριβώς ιδιότητα; Άλλο ένα πανηγύρι στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, και μέσω τηλεδιάσκεψης απέναντί τους 14 φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν παραγωγικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες, και «θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τις χρήσιμες πρωτοβουλίες που απαιτούνται στον τομέα όπου ειδικεύονται, ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος ή να διεκδικήσει ρόλο πρωτοπόρου». Αυτά που θα γίνουν το 2040, ύστερα από 20 χρόνια. Επιμελητήρια και συνδικαλιστικά σωματεία παρουσίασαν τη θεματολογία που θα απασχολήσει τις ομάδες εργασίας οι οποίες θα ολοκληρώσουν το έργο.

Όχι, δεν μίλησαν για τα πεζά και τα τετριμμένα. Δεν μίλησαν για τα «μίζερα» θέματα της επικαιρότητας. Τι δουλειά έχουν στη συζήτηση για το μέλλον τα εμβόλια που δεν υπάρχουν, το επιτελικό κράτος που δεν λειτουργεί, οι πολίτες που περιμένουν την οικονομική λαίλαπα η οποία έρχεται; Όχι. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους συμμετέχοντες να μην επαναλάβουν «απλά απόψεις, σκέψεις, προτάσεις, ενδεχομένως και συνδικαλιστικά αιτήματα τα οποία συχνά έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο», αλλά «να σκεφτούμε πιο υπερβατικά, πιο τολμηρά, για να προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε 20 χρόνια από τώρα, ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες είναι οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας».

Και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όμως, έδωσε «ειδήσεις» που αφορούν το μέλλον της χώρας, καθώς ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο «θα συνταχθεί μια Λευκή Βίβλος για τα επόμενα 20 χρόνια. Τι περιμένουμε από τη χώρα μας στο άμεσο μέλλον».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα