Βελόπουλος: Πάτε σε ένα στημένο παιχνίδι για να παίξετε την Ελλάδα κορόνα γράμματα

Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι εάν η Ελλάδα υποχωρήσει στις τουρκικές απαιτήσεις σε θέματα ουσίας, η χώρα μας θα χάσει ό,τι κερδήθηκε με αίμα, έστειλε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκαθάρισε πως η αδιάλλακτη στάση, πολλές φορές, ευνοεί τον αδιάλλακτο. «Ο,τι κερδήθηκε με αίμα το ξαναπαίρνεις μόνο με αίμα. Το Αιγαίο, τη Θράκη, το Καστελλόριζο, τα Δωδεκάνησα, η Κύπρος κερδήθηκαν με αίμα» όπως είπε, στηλιτεύοντας την επιμονή της κυβέρνησης στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, επισημαίνοντας πως όταν επικρέμεται ένα casus belli από την άλλη πλευρά, αυτές αποτελούν εθνική υπαναχώρηση και φοβικό σύνδρομο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε και την εκ νέου τοποθέτηση του συνταξιούχου πρέσβη Παύλου Αποστολίδη, στη θέση του επικεφαλής της ελληνικής πλευράς στις διερευνητικές επαφές, σχολιάζοντας πως «είναι σαν να στέλνετε τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες!» Σημείωσε ωστόσο πως «στις Θερμοπύλες δεν στέλνουν Εφιάλτες, στέλνουν Λεωνίδες για να τις υπερασπιστούν! Πάτε σε ένα στημένο παιχνίδι για να παίξετε την Ελλάδα κορόνα γράμματα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατήγγειλε και την πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει hot spot στα σύνορα με την Τουρκία. «Θα φέρετε εκεί 2.000 – 3.000 ανθρώπους, που δεν ξέρετε ποιοι είναι, γιατί δεν έχουν έγγραφα, δεν έχουν διαβατήρια. Αυτό είναι εθνικό έγκλημα!» επισήμανε, ανακοινώνοντας μάλιστα πως την Παρασκευή το μεσημέρι θα βρεθεί στο φυλάκιο στην Ορεστιάδα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί μαζί με τους πολίτες. Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Λύση, με σκληρή ανακοίνωσή της, κατήγγειλε τους ισχυρισμούς του προέδρου των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

«Ο ισχυρισμός αυτός συνιστά ευθεία παραβίαση της κατάπτυστης “συμφωνίας των Πρεσπών”» ανέφερε το κόμμα, καλώντας την κυβέρνηση, επικαλούμενη την επίσημη αυτή δήλωση του αρχηγού των Σκοπίων, να ζητήσει την άμεση ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 19 αυτής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα