Υπουργικό: Αναζητούν φάρμακο για την αποτυχία

Στο τραπέζι οι διαφωνίες των υπουργών αλλά και πιθανές «ανατροπές» στα μέτρα. Ποια νομοσχέδια αναμένεται να συζητηθούν

Συνεχίζουν να διαψεύδονται πανηγυρικά η μία μετά την άλλη οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, καθώς το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα σχετικά με την πανδημία του Covid-19 επιβαρύνεται από την έλλειψη εμβολίων, που οδηγεί σε αποτυχία και το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ενώ παραμονεύει και ο φόβος του τρίτου κύματος. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το κύριο ζήτημα θα είναι αυτό της πανδημίας και των συνεπειών της απόπειρας διαχείρισής της στην οικονομία και την κοινωνία.

Στο τραπέζι δεν θα τεθούν μόνο οι διαφωνίες μεταξύ υπουργών για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το άνοιγμα της οικονομίας, αλλά και οι πιθανές «ανατροπές» σε μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η επιστροφή των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα. Οι φόβοι που εκφράζονται από επιστήμονες και μέλη της επιτροπής αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργών. Το υπουργικό συμβούλιο αρχίζει στις 11 και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρώτα θα γίνει η παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου για τη διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021, τις επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την κρατική αρωγή. Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας θα παρουσιάσουν τον νέο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές και τις περιφερειακές Αρχές και το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου του για την αναμόρφωση του πλαισίου παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τον Ευρωπαίο εισαγγελέα και τους Ευρωπαίους εντεταλμένους εισαγγελείς.

Νομοσχέδια θα παρουσιάσουν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας θα κάνει την εισήγησή του σχετικά με την επιλογή αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα