«Βόμβες» από Τσαβούσογλου για τις επαφές με την Τουρκία!

Δεν κάνουμε διερευνητικές, αλλά διαβουλεύσεις, λέει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που συνεχίζεται η αφωνία της κυβέρνησης

Η αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, για όσα διαμείφθηκαν στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, πριν από τέσσερις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζεται. Από την πλευρά της όμως η τουρκική πλευρά δεν έχει καμία δυσκολία, διά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να ρίχνει «βόμβες» είτε για το περιεχόμενο των συζητήσεων είτε και για τον χαρακτήρα τους. «Δεν κάνουμε διερευνητικές, αλλά διαβουλεύσεις» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Η διαφορά μόνον ασήμαντη δεν είναι και το γνωρίζει πολύ καλά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις διερευνητικές ισχύουν οι «παράλληλοι μονόλογοι», ενώ οι διαβουλεύσεις είναι ένα επίπεδο πιο πάνω, γίνονται ζυμώσεις μεταξύ των δύο πλευρών πάνω στα θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι. Όσο κι αν η τουρκική προπαγάνδα θέλει να στείλει στην Ευρώπη το μήνυμα ότι τελικά Αθήνα και Αγκυρα διαβουλεύονται, οπότε πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για όσα λέει ο κάθε Τούρκος αξιωματούχος, δεν παύει να υπάρχει «καπνός».

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και η απάντησή του ήταν ότι «το τουρκικό ΥΠΕΞ, στην ανακοίνωσή του της 11ης Ιανουαρίου, αναφέρει “διερευνητικές επαφές”.» Αυτή η απάντηση προκαλεί περισσότερα ερωτήματα και δεν φωτίζει το παραμικρό. Στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις διερευνητικές επαφές και για το τι συζητήθηκε, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επαναλάμβανε συνεχώς ότι οι διερευνητικές είναι άτυπες και ποτέ δεν γίνονταν ανακοινώσεις για το περιεχόμενό τους.

Όσον αφορά την παρουσία του Ιμπραήμ Καλίν, του συμβούλου του Ερντογάν, στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Παπαϊωάννου, για ακόμη μια φορά, μας είπε ότι τη σύνθεση της κάθε ομάδας την αποφασίζει η κάθε πλευρά μόνη της.

Μετά την ενημέρωση όμως, και αφού μάθαμε και την παραμικρή λεπτομέρεια του προγράμματος των επισκέψεων του υπουργού κ. Δένδια στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, έμειναν οι απορίες (αλλά και αναπάντητη η ερώτηση) και για το γεγονός, αν γνώριζε από πριν το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική κυβέρνηση την παρουσία του Ιμπραήμ Καλίν στο τραπέζι των συζητήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα