Παρέλαση υπό τα βλέμματα Πούτιν, Μακρόν και Καρόλου!

Μεγαλοπρεπής (με όλα τα μέτρα) ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Ήδη έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στις τρεις προσωπικότητες

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, με υψηλούς προσκεκλημένους, αλλά και όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω πανδημίας θα πραγματοποιηθεί η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Προς επιβεβαίωση του σχετικού ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», διέρρευσε χθες ότι, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες παρελάσεις για τις εθνικές επετείους που δεν έγιναν λόγω της πανδημίας, η φετινή της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, λόγω και της ιδιαίτερης συγκυρίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, και κατά πληροφορίες έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρίγκιπα Κάρολο για να επισκεφθούν τότε τη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσκαλέσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο τους τρεις ηγέτες. Μάλιστα, το είχε αποκαλύψει στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 26 Οκτωβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει επιστολή στους ηγέτες εκπροσώπους των τριών δυνάμεων που είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Αφορμή, το 1827, όταν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου ο αγγλικός, ο γαλλικός και ο ρωσικός στόλος κατανίκησαν τον τουρκοαιγυπτιακό, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η απόσυρση των οθωμανικών δυνάμεων από την κεντρική και τη νότια Ελλάδα, και να εξασφαλιστεί η ελληνική ανεξαρτησία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει τότε ότι η Ελλάδα είναι μεν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό «δεν μας εμποδίζει να διευρύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις με τη Ρωσία». Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε επισημάνει ότι «εμείς εκτιμούμε πάρα πολύ τις σχέσεις μας, που έχουν πολύ βαθιές ρίζες στην Ιστορία, στο βάθος των αιώνων, και βεβαίως τη σύνδεση που έχουν οι χώρες μας στο ιστορικό και πνευματικό επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Οκτωβρίου 2020, με μια επετειακή ανάρτηση, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέλεξε να τιμήσει την 193η επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου με μια σχετική ανάρτηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα