Κορονοπεριοδεία από Μητσοτάκη! Συνωστισμός και ελάχιστα μέτρα προστασίας σε Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ντροπιαστικές εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε αυτοψία σε έργα αποκατάστασης που προκλήθηκαν από τον Ιανό, ενώ έκανε περιοδεία στο κέντρο της Καρδίτσας και των Τρικάλων και συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες.

Ωστόσο, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, κατά την περιοδεία του στις δύο πόλεις επικράτησε το αδιαχώρητο, καθώς, αν και οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες, δεν κρατούσαν καμία απολύτως απόσταση ασφαλείας. Βεβαίως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας που η ίδια έχει θεσπίσει, ακόμα και το στοιχειώδες μέτρο της τήρησης αποστάσεων, ωστόσο οι εικόνες συγχρωτισμού προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, μιας και έρχονται μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Η διαδήλωση δημιούργησε συνθήκες συνωστισμού, τις οποίες η κυβέρνηση έσπευσε να καταγγείλει, ενώ είχε προηγηθεί και η ανακοίνωση απαγόρευσης συναθροίσεων για περισσότερα από 100 άτομα. Το λιγότερο που θα περίμενε κάποιος από την κυβέρνηση είναι να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της και να μη γίνουμε πάλι μάρτυρες δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Κατά τα λοιπά, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην περιοχή είχε ως κεντρικό στόχο την επίβλεψη των έργων αποκατάστασης, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Στη σύσκεψη που έγινε στην Καρδίτσα, για την πορεία υλοποίησης των μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως στην περίπτωση του Ιανού «ήταν αδύνατο να κινηθούμε με τους συνηθισμένους ρυθμούς της ελληνικής διοίκησης και αποδείξαμε στους εαυτούς μας αλλά και στους πολίτες ότι, ναι, μπορούμε να το κάνουμε».

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, ενώ επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει όχι μόνο για τα Τρίκαλα, αλλά και για τη δυτική Μακεδονία μετά την απολιγνιτοποίηση. Ανακοίνωσε ακόμα πως θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας.

Σημειωτέον πως κατά την περιοδεία του στο κέντρο της Καρδίτσας, συνομιλώντας με εστιάτορα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες στήριξης. «Είμαστε εδώ, όταν τελειώσει η κρίση -και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα- να κάνουμε και το συνολικό ταμείο. Και ό,τι παραπάνω χρειαστεί να κάνουμε, θα το κάνουμε, ειδικά για τον κλάδο», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα