Θύμα διπλής εμπρηστικής επίθεσης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Στιγμές τρόμου έζησαν αργά χθες το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η σύζυγός του, όταν τόσο στο αυτοκίνητο του βουλευτή της Ν.Δ. όσο και στην είσοδο του σπιτιού τους στην Κηφισιά εξερράγησαν εμπρηστικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, όλα συνέβησαν στις 7.30, όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος από τις εκρήξεις συγκλόνισε τη γειτονιά στην οδό Ηούς. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του και πετάχτηκαν έντρομοι έξω μόλις άκουσαν τον κρότο, για να αντικρίσουν πρώτα τις μικρής έκτασης υλικές ζημιές, που είχαν προκληθεί όταν εξερράγησαν γκαζάκια στην είσοδο του σπιτιού τους. Την ίδια στιγμή το αυτοκίνητο του βουλευτή είχε τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του προτού επεκταθεί και σ’ αυτό η φωτιά, που αντιμετωπίστηκε χάρη και στην κινητοποίηση των γειτόνων, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν με πυροσβεστήρες. Ευτυχώς από τη διπλή εμπρηστική επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός.

Πυροσβεστική

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας και αμέσως άρχισαν εκτενείς αναζητήσεις στην περιοχή για τον εντοπισμό των εμπρηστών.
Ωστόσο, ως αργά χθες το βράδυ οι έρευνες παρέμεναν άκαρπες. Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών συνέλεξαν υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών και τους έστειλαν για ανάλυση.

Την επίθεση στην οικία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. «Αδιανόητα πράγματα» έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. «Τέτοιες ενέργειες δεν εκφοβίζουν τη δημοκρατία. Καμία ανοχή στους θρασύδειλους εγκληματίες» σημείωσε στο twitter ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ ο βουλευτής νότιου τομέα της Β’ Αθηνών, πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ομόθυμη καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Απαίτηση όλων να συλληφθούν οι εγκληματίες που τη διέπραξαν».

Την επίθεση καταδίκασε και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης: «Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του K. Μπογδάνου. Στη δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού. Οι Aρχές να κάνουν τη δουλειά τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα