Μεγάλη αναστάτωση στον τουρισμό από τις εξαγγελίες του υποτακτικού της TUI

Γελάει ο κόσμος με το σχέδιο Θεοχάρη!

Τα φίδια έχουν αρχίσει να ζώνουν όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στη χώρα μας. Δεν τους έφτανε η «κατάρρευση» των αφίξεων και των εσόδων, δεν τους έφτανε που θα χάσουν πιθανότατα και το πρώτο τετράμηνο του 2021, ακούνε και τον Χάρη Θεοχάρη να λέει ότι έχει σχέδιο για το «άνοιγμα» του τουρισμού.

Θα μας πείτε, πού είναι το κακό; Μα στο γεγονός ότι ο υπουργός Τουρισμού είχε σχέδιο και το καλοκαίρι του 2020! Θυμάστε όλοι το μπάχαλο που δημιουργήθηκε, με τον κ. Θεοχάρη να ακολουθεί ουσιαστικά τις επιταγές της TUI για τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε τα σύνορα στους επισκέπτες. Τα πρωτόκολλα προσαρμόστηκαν στις υποδείξεις του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού, τα τεστ στις πύλες εισόδου ήταν ελάχιστα, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα σε ξέφραγκο αμπέλι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τέλος της σεζόν η TUI «φέσωσε» τους Έλληνες ξενοδόχους, καταβάλλοντάς τους μόνο το 25% των οφειλομένων! Και ο υπουργός απλώς παρακολουθούσε.

Για το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε: «Έχουμε καταστρώσει σχέδιο για το πώς θα “ανοίξει” ο τουρισμός, το οποίο συμπεριλαμβάνει μέριμνα, ώστε να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι άνθρωποι του κλάδου. Το σχέδιο των ενεργειών θα εξεταστεί από τους ειδικούς και το “άνοιγμα” θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας».

Αυτό που δεν είπε, βέβαια, ο υπουργός είναι πώς θα έρθουν όλοι αυτοί που προσκαλεί αν μέχρι τότε η κυβέρνηση τα έχει διαλύσει όλα. Θα έχει μείνει ξενοδοχείο ανοιχτό; Θα υπάρχει εστίαση; Λιανεμπόριο;

Όλοι οι φορείς του τουρισμού βλέπουν την έναρξη της σεζόν να πηγαίνει όλο και πιο πίσω, με τις αντοχές τους να δοκιμάζονται συνεχώς και τη στήριξη από την κυβέρνηση να κρίνεται ανεπαρκής.

Τα χρέη «πνίγουν» τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα εστίασης και όλα τα μαγαζιά που εξαρτώνται κυρίως από τον τουρισμό.

Λογικό είναι, λοιπόν, να υπάρχουν επιφυλάξεις για το σχέδιο που έχει καταστρώσει ο κ. Θεοχάρης. Γιατί το προηγούμενο σχέδιο του υπουργού δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα