Οργή κατά του Μητσοτάκη για το κορονογλέντι στην Ικαρία!

Παραβίασαν όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας και έστησαν γλέντι στο σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ. Χρ. Στεφανάδη

Η οργή των Ελλήνων πολιτών από τη νέα πρόκληση του πρωθυπουργού και την «αδυναμία» του να κατανοήσει ότι είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει πρώτος τα μέτρα τα οποία αποφασίζει έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Μετά την ανεμελιά της Πάρνηθας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς ενσυναίσθηση, την ημέρα που αποφάσισε να κλείσει στα σπίτια τους από τις έξι το απόγευμα περισσότερους από τους μισούς Έλληνες, την ημέρα που οι νεκροί από τον κορονοϊό έφτασαν τους 6.000, αποφάσισε, ως άλλος Λουδοβίκος, να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια όλες τις απαγορεύσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες.

Με μια κουστωδία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, υπό τη συνοδεία μουσικής, εν είδει λαϊκού πανηγυριού, διέσχισε τον παραλιακό δρόμο στον Εύδηλο Ικαρίας και στη συνέχεια κατέληξε σε γλέντι στο σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη. Ολα λάθος. Ολα κακώς καμωμένα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθισε σε γεύμα με περισσότερους από 30 συνδαιτυμόνες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι αυτοί που σηκώνουν το δάχτυλο και στοχεύουν τους πολίτες, μιλώντας για ατομική ευθύνη.

Στην ευωχία, πρώτος και καλύτερος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο άνθρωπος που έχει τσακωθεί με την αλήθεια και έχει εκτελέσει τη λογική. Μαζί του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, που ενημερώνει καθημερινά για την πορεία των εμβολιασμών. Ηταν και ο υπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Πλακιωτάκης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο βουλευτής και οικοδεσπότης των πλέον των 30, που παρακάθισαν, στο τραπέζωμα Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Μεσάνυχτα Σαββάτου μοίρασαν τη δήλωση του οικοδεσπότη καθηγητή Καρδιολογίας οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου, γιατί οι φωτογραφίες και το βίντεο από το «ικαριώτικο πανηγύρι» του πρωθυπουργού είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, και τα πιο ήπια σχόλια εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν «ντροπή» και «αίσχος».

Η δήλωση Στεφανάδη, ανάλογη της πράξης όλων τους, στα όρια της γελοιότητας: «Κρατήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κάθισαν σε διαφορετικά τραπέζια». Λύστε μας μια απορία: Οι υπόλοιποι Έλληνες μπορούν να διοργανώσουν τσιμπούσι με 30 νοματαίους στο μπαλκόνι τους ή θα πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους σε πρόστιμα; Ανάλογης «ευφυίας» ήταν και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη: «Ηταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος». Ενημερώνουμε τον κ. Ταραντίλη ότι αυτό δεν επιτρέπεται για τους κοινούς θνητούς και συνεχίζουμε με την κατακλείδα της προσπάθειάς του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Σε κάθε περίπτωση, στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα». Δεν εξηγείται αλλιώς: Στο Μαξίμου πρέπει να έχουν βάλει στοίχημα ότι θα ξεπεράσει και τον Πέτσα…

Μόνο το Open πρόβαλε το θέμα

Με όλες τις… τιμές και χωρίς ίχνος τσίπας, τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης» έθαψαν κοινή συναινέσει την πρωθυπουργική πρόκληση στην Ικαρία. Για τους καλολαδωμένους εκπροσώπους μιας πληροφόρησης όπου εθνικό είναι ό,τι συμφέρει το ταμείο του αφεντικού, το κορονογλέντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, την ώρα μάλιστα που έμπαινε σε ισχύ για τους κοινούς θνητούς το μέτρο τού κατ’ οίκον εγκλεισμού από τις 6 μ.μ., δεν συνέβη ποτέ! Κατά τις πληροφορίες, μάλιστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού καλούσαν τα κανάλια συνιστώντας διακριτική χρήση των εικόνων.

Η συντριπτική πλειονότητα των τηλεοπτικών σταθμών -Mega, Alpha, Star και AΝΤ1- στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σαββάτου αγνόησαν το θέμα. Στο κλίμα αυτό «διέπρεψε» και η… συνήθης ΕΡΤ, η οποία διάβασε μεν στο δελτίο ειδήσεων την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το κορονοπάρτι του κ. Μητσοτάκη με 50 άτομα στο νησί, χωρίς να δείξει ούτε φωτογραφία από αυτές που κατέκλυσαν το διαδίκτυο.

Τιμητική εξαίρεση αποτέλεσε το δελτίο ειδήσεων του Open, το οποίο προέβαλε φωτογραφικά και ειδησεογραφικά το θέμα, την ώρα που οι υπόλοιποι σταθμοί έδειξαν εικόνες κοινωνικού συνωστισμού…

Χλευαστικά σχόλια πολιτών στο facebook κατά του Κυριάκου

Ένα κύμα χλευαστικών και ειρωνικών σχολίων κατέκλυσε το διαδίκτυο, όταν άρχισαν να δημοσιεύονται οι πρώτες φωτογραφίες από την… ανέμελη εκδρομή του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Οι χρήστες του διαδικτύου, εξαντλώντας την επινοητικότητά τους, στηλίτευσαν την ανευθυνότητα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος καταστρατηγεί θεαματικά κάθε κανόνα ευθύνης, τον οποίο υποδεικνύει στους πολίτες που ο ίδιος έχει εγκλωβίσει. Θυμωμένοι οι πολίτες παρακολούθησαν με αμηχανία αυτή τη φθηνή κυβερνητική επίδειξη αλαζονείας. Είναι ενδεικτικό ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, με την υπογραφή τους, δήλωσαν τη δυσφορία τους στην επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού στο facebook.

Μόνο ελάχιστα από τα σχόλια είναι χαρακτηριστικά: «Ότι δεν είσαι αστροπελέκι νοημοσύνης το έχουμε εμπεδώσει, αλλά να πηγαίνεις σε έναν τόπο που δεν έχουν πρόβλημα με όλη την κουστωδία από την κόκκινη Αττική και να τρώτε 30 άτομα, αυτό με ξεπερνάει. Είσαι και επικίνδυνος και αδιάφορος και υποκριτής. Α… και φυσικά ανεπαρκής. Για επεξήγηση κοίτα Μπαμπινιώτη». Αυτά που αναφέρουμε είναι μόνο κάποια αντιπροσωπευτικά της οργής του κόσμου: «Για άλλη μια φορά σπάει ο ίδιος τους νόμους που ο ίδιος και η κυβέρνηση του επέβαλε στους πολίτες δίνοντας το κακό παράδειγμα για άλλη μια φορά. Στριμωγμένος μέσα στον κόσμο μαζί με ένα μπουλούκι κομματάρχες και τοπικούς παράγοντες. Κάπως έτσι ζούσαν και οι εκπρόσωποι του κόμματος στα τελευταία χρόνια της ΕΣΣΔ και των υπολοίπων κομμουνιστικών κρατών. Το τι απέγιναν είναι πλέον ιστορία».

Η συνεχιζόμενη αλαζονική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, αναδεικνύοντάς τον ακόμη μια φορά σε διεθνές αρνητικό υπόδειγμα.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», η οποία περιγράφει με λεπτομέρειες το πρωθυπουργικό ατόπημα, καυτηριάζοντας με βρετανικό φλέγμα το γεγονός ότι παρευρέθηκε σε ένα ταξίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ιδιωτικής επίσκεψης, σε συνθήκες εθνικού εγκλεισμού.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα