Καταπέλτης τα ξένα ΜΜΕ για το γλέντι στην Ικαρία!

Ομοβροντία επικριτικών σχολίων για την πρόκληση του Μητσοτάκη, ο οποίος παραβίασε ξανά τα περιοριστικά μέτρα

Την ώρα που η πλειονότητα των καλοταϊσμένων από τη λίστα Πέτσα μέσων ενημέρωσης της χώρας σιωπούν προκλητικά -αν, στην καλύτερη περίπτωση, δεν… ψελλίζουν δικαιολογίες- για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, η είδηση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στο εξωτερικό! Με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν βέβαια στα εκατομμύρια των αναγνωστών τους πως είναι η δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, θυμίζοντας βέβαια τη «στιγμή ανεμελιάς» του κατά την εξόρμησή του -με τη σύζυγό του Μαρέβα- στην Πάρνηθα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown» ήταν ο τίτλος των «New York Times», οι οποίοι στο ρεπορτάζ τους, το οποίο είχε υπότιτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30-40 ατόμων το Σαββατοκύριακο», υπογράμμιζαν πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δέχτηκε πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε εν μέσω πανδημίας «η συντηρητική κυβέρνησή του».

Η κορυφαία αμερικανική εφημερίδα έκανε επίσης την επισήμανση πως το κορονογεύμα στην Ικαρία έλαβε χώρα όχι οποιαδήποτε στιγμή, αλλά κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου με τους νέους σκληρούς περιορισμούς και την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ξανά για παραβίαση των κανόνων του lockdown» τιτλοφορούσε το δικό του ρεπορτάζ το Politico, δίνοντας έκταση στο κορονογεύμα του Μητσοτάκη και των άλλων περίπου 50 ατόμων της συνοδείας του στο σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ. και καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία. Στο ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, γινόταν επιπλέον και επίκληση πληροφοριών από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και το «ανέμελο» κορονογεύμα στην Ικαρία απασχόλησε και τον «Guardian», με τη βρετανική εφημερίδα να τονίζει πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αυξανόμενη οργή, μετά τους ισχυρισμούς ότι παρευρέθηκε σε γεύμα που ξεπέρασε τα όρια των συγκεντρώσεων, την ίδια μέρα που οι περιορισμοί υγείας είχαν αυστηροποιηθεί για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού». Τέλος, και η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής «Daily Sabah» αναμετέδιδε χθες σχετικό ρεπορτάζ του Associated Press για την πρωθυπουργική επίσκεψη και το γεύμα στην Ικαρία, που είχε τίτλο: «Ο Μητσοτάκης κατηγορείται πως αγνόησε τα μέτρα της καραντίνας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα