ΕΡΤ: Οδηγίες να «θαφτεί» το φαγοπότι του Κυριάκου;

Έφτασαν στο σημείο να αναρτήσουν στο γραφείο των δημοσιογράφων εντολή να μη μεταδοθούν πλάνα από την Ικαρία;

Δεν κρατούν ή δεν θέλουν να κρατούν ούτε τα προσχήματα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπου προΐσταται ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη Κωνσταντίνος Ζούλας. Το τσιμπούσι του πρωθυπουργού στην Ικαρία έγινε η αιτία να ξεπεράσουν τα όρια οι ηγήτορες της ΕΡΤ.

Κάπως έπρεπε να… εξαφανιστεί ή να «θαφτεί», όπως είναι ο όρος στη «δημοσιογραφική πιάτσα», η νέα ανέμελη παρασπονδία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα που ζητάει από τους υπόλοιπους Έλληνες να εφαρμόσουν.

Στην ΕΡΤ, λοιπόν, έφτασαν στο σημείο να αναρτήσουν στο γραφείο των δημοσιογράφων-παραγωγών των δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ1 γενική εντολή να μη μεταδοθούν πλάνα του πρωθυπουργού από την Ικαρία. Λες και δεν υπάρχει το διαδίκτυο. Λες και ζούμε την περίοδο που η ΕΡΤ ήταν το μόνο τηλεοπτικό μέσο στην Ελλάδα. Αυτή η λογική της στρουθοκαμήλου όμως, που χώνει το κεφάλι της σε μια τρύπα στο χώμα και νομίζει ότι δεν τη βλέπει κανείς, έχει «δομικά» προβλήματα και θα πρέπει να το καταλάβουν στην ΕΡΤ.

Κάποιος θα βρεθεί να φωτογραφίσει την ανακοίνωση και να τη δημοσιοποιήσει. Κάποιοι από αυτούς που θα τη δουν θα έχουν παρακολουθήσει και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, από τα οποία «έλλειπαν» οι εικόνες από το φαγοπότι στο σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ. Στεφανάδη με άλλους 30 νοματαίους, την ημέρα που όλη η Ελλάδα ήταν κλεισμένη στα σπίτια της από τις 6 το απόγευμα.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης είναι αυτός που έκανε τη σχετική αποκάλυψη στα social media με φωτογραφία της «ανακοίνωσης». Ο δημοσιογράφος έγραψε τα εξής: «Χτες το μεσημέρι στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η “επίσκεψη” στην Ικαρία. Προέκυψε χαμός φυσικά και για να μη γίνει ξανά τέτοιο “λάθος” κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής. Να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση, κύριε Λιβάνιε».

Τι έγραφε η ανακοίνωση; «Προς συναδέλφους Δ. Παραγωγούς. Δεν παίζουμε φωτογραφία, αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από τη βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία. Επίσης παίζουμε μόνο πλάνα Δ. Λιγνάδη, όχι με άλλους. Σας ευχαριστώ».

Δηλαδή κανένα πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη να τσουγκρίζει το ποτήρι με τους ομοτράπεζούς του, όπως και καμία εικόνα του πρωθυπουργού με τον… παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού (ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη).

Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης, όπως και ο υπεύθυνος υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» και μας πληροφορεί ότι η ΕΡΤ (που έχει υπαχθεί απευθείας στο Μαξίμου) είναι αχρωμάτιστη κομματικά.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στην προσπάθεια των υπηρετούντων το δημόσιο συμφέρον να αποκρύψουν την αλήθεια από τους πολίτες. Είπαμε, όμως, η λογική της στρουθοκαμήλου παρουσιάζει «δομικά» προβλήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα