Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευεργετική για Ελλάδα και Κίνα η επένδυση της Cosco»

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κίνας με 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη

Στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, την οποία χαρακτήρισε επενδυτική πρωτοβουλία που είναι ευεργετική και για τις δύο χώρες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κίνας με 17 χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, που έγινε χθες.

Κατά την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και τόνισε πως η Πρωτοβουλία 17+1 έχει τα χαρακτηριστικά ώστε να συμβάλει στη λήψη τολμηρών αποφάσεων μέσω της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της διαφάνειας.

«Το λιμάνι του Πειραιά και η επένδυση της Cosco είναι ένα εμβληματικό έργο» σχολίασε απαντώντας ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. «Το λιμάνι έχει γίνει σημαντικός κόμβος για την ταχεία χερσαία και θαλάσσια σύνδεση Κίνας – Ευρώπης και για τη συνδεσιμότητα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης» συνέχισε ο κ. Σι, συμπληρώνοντας ότι το Πεκίνο είναι «έτοιμο να εργαστεί από κοινού με την Ελλάδα και άλλες πλευρές για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας», στο πλαίσιο του σχήματος 17+1.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, τονίζοντας ότι, εάν οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν να επιδείξουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, η χώρα μας μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετοι περιορισμοί. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ζήτημα για ένα «διεθνές» πιστοποιητικό είναι ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας. Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τόνισε ότι, εάν αποδείχθηκε κάτι, αυτό είναι πως η αντιμετώπιση τόσο αυτών όσο και της υγειονομικής κρίσης απαιτεί τολμηρές αποφάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα