Επεισοδιακό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με ρίψη χημικών και προσαγωγές

Ενταση επικράτησε στο Σύνταγμα, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν φοιτητικές παρατάξεις και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, το οποίο συζητείται στη Βουλή. Στο ύψος της Βουλής, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των δυνάμεων της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί τούς απώθησαν με ρίψη χημικών, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα, αλλά η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας διακόπηκε από την Τροχαία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ατέλειωτες ουρές από ακινητοποιημένα οχήματα. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, στις 15.45, και ενώ η πορεία είχε κατεύθυνση προς τα Προπύλαια, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να παραμείνουν επί του οδοστρώματος στην οδό Πανεπιστημίου, όμως οι αστυνομικοί προχώρησαν στη χρήση χημικών, ενώ παράλληλα έκαναν και 30 με 40 προσαγωγές, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Φοιτητές, μαθητές, γονείς και εργατικά σωματεία δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την Παιδεία με συγκέντρωση και πορεία και στη Θεσσαλονίκη. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς και την επαναλειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με όλα τα μέτρα ασφαλείας, ώστε, όπως λένε, να μη χαθούν επιπλέον εξάμηνα διά ζώσης εκπαίδευσης.

Η συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου και η πορεία κατευθύνθηκε προς το ΥΜΑΘ. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, περίπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν δημιούργησαν επεισόδια, ενώ αμέσως μετά το τέλος της πορείας διαλύθηκαν. Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης ενημέρωσε, χθες, την Ολομέλεια ότι «αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν άγρια σε βαθμό ξυλοδαρμού την αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα που μετείχε στη διαδήλωση που έγινε στην Αθήνα».

Ζήτησε, μάλιστα, να προσέλθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να δώσει εξηγήσεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε να καταδικάσουν όλα τα κόμματα και να διακοπεί η συνεδρίαση μέχρι να έρθει ο κ. Χρυσοχοΐδης και να δώσει εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα