Βασίλης Κικίλιας: Έως αύριο 500.000 εμβολιασμοί

Το μήνυμα ότι όσο συνεχίζουν να γίνονται εμβολιασμοί τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει η πανδημία έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για να επισκεφτεί υγειονομικές δομές, όπως τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς» και το Κέντρο Υγείας Τούμπας.

«Ως το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινάω από τους εμβολιασμούς, γιατί η ελπίδα είναι κινητήριος δύναμη για τον κόσμο, για τους πολίτες, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για όλους μας. Αισιοδοξώ ότι, αν προσέξουμε και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, θα τα καταφέρουμε και θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση» είπε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση, ειδικά των ηλικιωμένων, στα εμβολιαστικά κέντρα και υποστήριξε πως όλη αυτή η τεράστια υγειονομική επιχείρηση, που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας και για όλο τον κόσμο, γίνεται στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία και, καθώς θα έρχονται και παραπάνω εμβόλια, θα αυξάνονται παραπάνω οι εμβολιαστικές ροές.

Νέα εμβολιαστικά κέντρα

Μάλιστα, ο υπουργός προανήγγειλε ότι από τη Δευτέρα θα δημιουργηθούν έξτρα εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη για να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 52 εμβολιαστικές δομές. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει και ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δύο φορητές ΜΕΘ, οι οποίες αποτελούν δωρεά ιδιωτών. Οπως είπε, άλλες δύο θα λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» και ακόμη δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

«Είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ, ότι, ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στη χώρα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας» εξήγησε ο υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τους υγειονομικούς υπαλλήλους και επανέλαβε τη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα