Στην Ελλάδα για τους εορτασμούς του 1821 ο Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον επόμενο μήνα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόσκληση προς τον πρίγκιπα, ώστε να τιμηθεί η συνεισφορά της Βρετανίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Ο Κάρολος τόνισε την αγάπη του για την Ελλάδα και ανέφερε τη δράση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Prince’s Trust International στη χώρα μας. Απάντησε δε θετικά στην πρόσκληση να έρθει την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα, σημειώνοντας όμως ότι η οριστική του απάντηση εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει πραγματοποιήσει δύο επίσημες και αρκετές ιδιωτικές επισκέψεις στη χώρα μας.

Τελευταία επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα ήταν τον Μάιο του 2018, οπότε είχε γίνει δεκτός από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η πρώτη χρονολογείται τον Νοέμβριο του 2018.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα