Θύελλα για την αυθαίρετη απόφαση να κοπεί η χώρα στα δύο!

Πυρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για «επιτελική ανικανότητα» και περιττή επίδειξη αυταρχισμού

Ρεπορτάζ Γ. Χατζηδημητρίου

Πολιτική θύελλα προκάλεσε η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τη χώρα στα δύο για μια συνηθισμένη και αναμενόμενη κακοκαιρία. Αλλά και η οργή των πολιτών είναι διάχυτη στο διαδίκτυο, με σχόλια που εμπίπτουν στον νόμο περί ασέμνων εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη, που δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το ανεξήγητο λουκέτο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, που δημιούργησε συνθήκες κατεχόμενης χώρας. Στην αντιπολίτευση κάνουν λόγο για «επιτελική ανικανότητα» και περιττή επίδειξη αυταρχισμού, υπό το ένδυμα του ενδιαφέροντος για το κοινό καλό.

Ορισμένοι, μάλιστα, στην πολιτική αγορά, όπως ο αρμόδιος τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, πηγαίνοντας την καχυποψία σε ενδιαφέρουσες περιοχές, διερωτώνται υπαινικτικά αν η κυβερνητική απόφαση είναι ηθικά άμεμπτη, καθόσον δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες εργολάβους των εθνικών οδών να εισπράξουν και νέα αποζημίωση, όπως ακριβώς συνέβη και κατά το πρώτο lockdown.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν στη «δημοκρατία» ότι η «λυπητερή» του προηγούμενου εγκλεισμού ξεπέρασε τα 40.000.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι αξιώσεις που απαίτησαν οι εταιρίες για την περίοδο περιορισμών της κυκλοφορίας.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κ. Ζαχαριάδης δήλωσε πως «για ακόμη μία φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στάθηκε “ανίκανο” να αντιμετωπίσει ένα κύμα κακοκαιρίας που είχε προαναγγελθεί έγκαιρα από τους ειδικούς επιστήμονες και αρμόδιους φορείς της Πολιτείας».

Σε κοινό μήκος και η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο διερωτάται: «Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;» Το ΚΚΕ διαπιστώνει ότι «έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται “ακραία”, μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες».

Με δριμύ ύφος και η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Η απόφαση για το κλείσιμο εθνικών οδών εξαιτίας μίας κακοκαιρίας που ήταν γνωστή από ημέρες δείχνει την ανυπαρξία του περιβόητου “επιτελικού κράτους”, αλλά και την ασυδοσία των “εθνικών εργολάβων”. Για ένα φαινόμενο που «γνωρίζαμε από πολύ νωρίς και για το οποίο τα κυβερνητικά μέσα διαφήμιζαν πόσο ετοιμασμένοι ήμασταν, καταλήξαμε σε νησιά χωρίς ρεύμα και μια αιφνιδιαστικά κλειστή εθνική οδό “για το καλό μας”» κάνει λόγο και το ΜέΡΑ25.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα