Στην… κατάψυξη έβαλε ο χιονιάς τη Βόρ. Ελλάδα

Τα… δόντια της έδειξε χθες η «Μήδεια» και στη Βόρεια Ελλάδα, με τους κατοίκους σε χωριά της Θεσσαλονίκης να προσπαθούν από νωρίς το πρωί με σκούπες και φτυάρια να καθαρίσουν τις εισόδους των σπιτιών τους και να απομακρύνουν το χιόνι από τα οχήματά τους.

Συνθήκες ολικού παγετού επικράτησαν στη Φλώρινα, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» και να πέφτει στους -14 βαθμούς Κελσίου, στους -9 βαθμούς στην Κοζάνη, στους -11 βαθμούς Κελσίου στο Νευροκόπι και στους -7 στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας καταγράφηκαν στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-19 βαθμοί), στον Νέο Καύκασο Φλώρινας (-17) και στα Χιονοδρομικά Κέντρα Βόρας – Καϊμακτσαλάν (-17) και Βασιλίτσας Γρεβενών (-16).

Οι πολικές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σε Μακεδονία και Θράκη είχαν αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και τα μαθήματα να διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα. Η κυκλοφορία στα περισσότερα σημεία των επαρχιακών και εθνικών δρόμων διεξάγεται από χθες με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε κάποια σημεία. Αντίθετα, κλειστοί παραμένουν λόγω του χιονιά και του παγετού οι δρόμοι που συνδέουν τον Χορτιάτη με τον Αγιο Βασίλειο, το Μελισσοχώρι με το Ωραιόκαστρο, το Πρόχωμα με τη Νέα Μεσημβρία, το Ξηροχώρι με τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο έλεος του χιονιά βρέθηκε και η ακριτική Σαμοθράκη, όπου δύο φίλοι είδαν σαν ευκαιρία για… διασκέδαση την έντονη κακοκαιρία και φορώντας τα μαγιό τους βγήκαν στις πολικές θερμοκρασίες για να πιουν μπίρες και να αναρτήσουν το στιγμιότυπο στο διαδίκτυο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα