Ασυναρτησίες Μητσοτάκη για το επιτελικό μπάχαλο!

Τα βρήκε όλα τέλεια! «Ο κρατικός μηχανισμός και ο ΔΕΔΔΗΕ κάνουν το καλύτερο δυνατό»

Με γελοίες δικαιολογίες η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να αποποιηθεί των ευθυνών της όσον αφορά την «παράλυση» του κράτους από τη «Μήδεια». Μπορεί να ήταν γνωστό από τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εδώ και μέρες ότι ο χιονιάς βρίσκεται προ των πυλών, ωστόσο και πάλι το… επιτελικό κράτος πιάστηκε στον ύπνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε χθες το πρωί σε ευρεία σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

«Συνιστούμε, προφανώς, μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις. Να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς. Και, βέβαια, η μεγάλη μας έννοια είναι η ηλεκτροδότηση, που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Αττική. Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό» ανέφερε ο πρωθυπουργός, που, αναφορικά με τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι χθες αναβλήθηκαν. Οπως είπε, θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας ώστε να καλυφθούν τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατό, ειδικά αυτά που αφορούν τη δεύτερη δόση. «Και προφανώς», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε, έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν το ζήτημα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο και ο νέος σχεδιασμός του προγράμματος εμβολιασμού με επαναπρογραμματισμό των ραντεβού που ακυρώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς, ωστόσο παραμένουν πολλά προβλήματα. Τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν την ηλεκτροδότηση και κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα». Για το τριψήφιο νούμερο 112 ο κ. Ταραντίλης είπε ότι αυτό «είναι εργαλείο που ενεργοποιείται όταν κινδυνεύουν ζωές. Η Τροχαία και η Νέα Οδός ήταν υπεύθυνες για να ενημερώσουν ακαριαία για το κλείσιμο της εθνικής οδού, όπως και έγινε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. «Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας» σημείωσε, τονίζοντας ότι από την περασμένη Πέμπτη γίνονται συνεχώς συντονιστικές συσκέψεις όλων των εμπλεκόμενων μερών «για την επιτυχή αντιμετώπιση της “Μήδειας”».

Οι παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως είπε, «ήταν όλες αυτές τις μέρες επιτυχημένες, αλλά σήμερα η Αττική αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κι αυτό γιατί δεν είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει τόσο έντονο κύμα κακοκαιρίας».

Την ενημέρωση για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμού προανήγγειλε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία έκανε λόγο για «μια αναστάτωση για το σύστημα, αλλά θα βρεθεί ο τρόπος από τον μηχανισμό, ώστε να μη χαθούν δόσεις». Τόνισε δε ότι «δεν θα υπάρξουν απουσίες σε παιδιά που θα χάσουν τηλεκπαίδευση λόγω διακοπών ρεύματος».

Στα κάγκελα η αντιπολίτευση για το χάος!

Πυκνή αγανάκτηση εργαζομένων και επαγγελματιών, οι οποίοι το μόνο που ήθελαν ήταν να πάνε στη δουλειά τους και αποκλείστηκαν αναίτια στον δρόμο για λίγα εκατοστά χιόνι, αλλά και πλήθος αναπάντητων αποριών για την πλήρη διαχειριστική αποτυχία μιας απλής κακοκαιρίας από το Μαξίμου και ειδικά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη αφήνει πίσω της η «Μήδεια».

Ένα σύνηθες καιρικό φαινόμενο, που κάποιοι ευφάνταστοι βάφτισαν «Μήδεια», κατάφερε τελικά να δικαιώσει το όνομά της και να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τα «παιδιά» της χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Αφετέρου, πολιτικά και ηθικά υπόλογη είναι η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η οποία βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο πιεστικών αντιπολιτευτικών σχολίων (στα οποία αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει), ότι με τη στάση της ευνόησε τους εργολάβους που με βάση σχετική σύμβαση έχουν υποχρέωση να κρατούν τις εθνικές οδούς ανοιχτές.

Οι ιδιώτες στους οποίους παραδόθηκαν γενναιόδωρα έργα για τα οποία πλήρωσε αιματηρά ο ελληνικός λαός δικαιούνται τώρα, σύμφωνα με αντιπολιτευτικές πηγές, όχι μόνο να μην καταβάλουν πρόστιμο για την αβελτηρία τους, αλλά να διεκδικήσουν και αποζημίωση, επειδή οι εθνικές οδοί έκλεισαν με κυβερνητική πρωτοβουλία, στερώντας τους έσοδα!

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό. Άφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας, αν και γνώριζαν εδώ και δέκα ημέρες για την έλευση της κακοκαιρίας. Εκλεισαν την εθνική οδό και έκοψαν τη χώρα στα δύο χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον παγετό ολόκληρες περιοχές, αποδείχθηκαν ανίκανοι να κρατήσουν ανοιχτούς δρόμους ακόμα και αθηναϊκό κέντρο» σχολίασε επιθετικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική προστασία θέλει προετοιμασία, σχέδιο, δουλειά, θέλει όλο το ανθρώπινο δυναμικό στη μάχη, δεν είναι μόνο η επικοινωνία» παρατήρησε αιχμηρά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών χαρακτήρισε το γεγονός της «άθλιας κατάστασης στην Αττική, όπου με 20 εκατοστά χιόνι, εθνικές οδοί και κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα» ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ενώ η Ελληνική Λύση σημείωσε: «Το «επιτελικό κράτος απουσίαζε επιδεικτικά ακόμα και από τους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα