Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία και τις διακοπές ρεύματος

Εγκληματικές παραλείψεις! «Έσβησαν» δύο ηλικιωμένοι στην Εύβοια όταν έμειναν χωρίς μηχανική υποστήριξη οξυγόνου

Τρεις νεκρούς, τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα, άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» που έντυσε στα λευκά την Αττική, ακόμα και το κέντρο της Αθήνας, και ταυτόχρονα προκάλεσε τεράστια προβλήματα.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 56χρονος κτηνοτρόφος, στη περιοχή Καμινάκι του οροπεδίου Λασιθίου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί έξω από το ποιμνιοστάσιό του, στο οποίο είχε πάει να ταΐσει τα ζώα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος είχε πάει στα ζώα του μαζί με τον γιο του. Περίπου στις 09.30 το πρωί, ο γιος ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ωστόσο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και το δύσβατο σημείο στο οποίο βρίσκεται το ποιμνιοστάσιο δυσκόλεψαν αρκετά τόσο το ΕΚΑΒ όσο και την Πυροσβεστική. Αν και δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα τα αίτια του θανάτου του άτυχου 56χρονου, πιθανότατα «έφυγε» από πρόβλημα υγείας που επιδεινώθηκε λόγω του κρύου.

Ο δεύτερος νεκρός ήταν ένας 80χρονος ο οποίος έμενε στο ορεινό χωριό Τρουπί της Εύβοιας. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Ο γιος του 80χρονου, ο οποίος ήταν μαζί του, κάλεσε την Πυροσβεστική, καθώς το χιόνι είχε αποκλείσει το χωριό και φοβόταν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του.

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τη μανία του καιρού, με αποτέλεσμα, όταν έφτασαν στο χωριό, να είναι ήδη πολύ αργά. Ο 80χρονος, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, υποστηριζόταν με οξυγόνο και οι συνεχείς διακοπές ρεύματος είχαν επιδεινώσει την υγεία του. Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Εύβοια, κάτω από παρόμοιες συνθήκες, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το τρίτο θύμα ήταν ένας 73χρονος στο χωριό Μουρτιά του Δήμου Ελυμνίων. Ο άτυχος άνδρας υποστηριζόταν από οξυγόνο, λόγω προβλήματος υγείας, αλλά το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί όταν έγινε διακοπή ρεύματος στο χωριό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα