Άγρια κόντρα στη Βουλή για το κλείσιμο της εθνικής οδού λόγω χιονόπτωσης

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και την αντιπολίτευση, με αφορμή τη «Μήδεια» και ειδικότερα το κλείσιμο της εθνικής οδού.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε «πολύ σωστή» την απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κλείσει η εθνική οδός λόγω του χιονιά, καθώς «δεν έπρεπε να βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών», όπως υποστήριξε. Για τα δε προβλήματα που προέκυψαν στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «έπεσαν κορμοί δέντρων» και πως το συμβάν προσπερνά τις πολιτικές ευθύνες και τις διοικητικές ευθύνες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι κάνει «φτηνή αντιπολίτευση και ακτιβισμό».

Είχε προηγηθεί δριμύ κατηγορώ από την αντιπολίτευση, με τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «κλείσατε έναν πεντακάθαρο δρόμο», καλώντας τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη στο επιβατικό κοινό επειδή έκλεισε ο ΗΣΑΠ και επειδή τα λεωφορεία δεν βγήκαν στους δρόμους λόγω της κακοκαιρίας. Ο δε Χρήστος Γκόκας του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να σταματήσει η επικοινωνία και να μείνουμε στην ουσία, καταγγέλλοντας την «πλήρη απουσία σχεδιασμού», καθώς και ότι οι πολίτες έμειναν απροστάτευτοι.

Τα αίματα άναψαν, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του Κώστα Καραμανλή, όταν ο Χρήστος Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τον διέκοπτε από τα έδρανα, με τον υπουργό να σχολιάζει: «Αυτά τα σόου στην ΕΡΤ3 τα μάθατε; Είστε κωμικός, αγαπητέ μου. Διάλογο μαζί σας δεν κάνω», ενώ στη συνέχεια τον κάλεσε να βάλει «τη μασκούλα» του. Ο δε βουλευτής τού απάντησε: «Εδώ δεν είναι η Πρώτη Σερρών. Είναι Κοινοβούλιο. Έλεος».

Κόντρα ξέσπασε λίγο αργότερα και στην Επιτροπή Θεσμών, ανάμεσα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο (Ν.Δ.) και τον Παύλο Πολάκη, με αφορμή τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αδιαφάνειας στον διαγωνισμό προσλήψεων στην ΟΣΥ. Ο «γαλάζιος» βουλευτής κάλεσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να κάτσει στη γωνιά του, υποστηρίζοντας πως επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει διορισμοί «φίλων και συγγενών» στα ΜΜΜ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα