Ο «σουλτάνος» συνεχίζει το νεοοθωμανικό παραλήρημα!

Ύψωσε πάλι τους τόνους εναντίον της Ελλάδας και μίλησε προκλητικά για «σφαγές» στη Σμύρνη

Ξεσαλώνει σε καθημερινή βάση πια ο «σουλτάνος», που συνεχίζει συγχρόνως να απολαμβάνει την ασυλία των Ευρωπαίων, οι οποίοι, παρά την προκλητική ρητορική του και τις κινήσεις του στο Αιγαίο, αρκούνται απλώς στο να παρατηρούν παθητικά τις κινήσεις του. Για ακόμη μια ημέρα λοιπόν, χθες, επέμεινε στην επιθετική ρητορική κατά της Αθήνας, μια και στη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δεν δίστασε να αναφερθεί με χυδαίο τρόπο στη Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά και στην Καταστροφή της Σμύρνης, κάνοντας λόγο μάλιστα για «εισβολή» των Ελλήνων αλλά και για «ομαδικές σφαγές» από ελληνικής πλευράς.

«Χαλάσαμε τα όνειρά τους και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας» ανέφερε στη διάρκεια του νέου εθνικιστικού του παραληρήματος. Συγχρόνως, επιχειρώντας να συστηθεί ξανά ως ο ηγέτης-προστάτης των απανταχού Τούρκων και να ενισχύσει το αφήγημα του παντουρκισμού, είπε ότι «από τα Βαλκάνια έως το Τουρκιστάν, από τον Καύκασο έως την Αφρική, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε καθέναν από τους αδελφούς μας σε όλη τη γεωγραφία της καρδιάς και σε όλες τις μέρες τους, τόσο στα καλά όσο και στα κακά».

Στη διάρκεια της ομιλίας του, και παρά το γεγονός πως σαν αρπακτικό λοξοκοιτάζει προς τα κονδύλια των Βρυξελλών, τα έβαλε και με τους Ευρωπαίους, κατηγορώντας τους πως βρίσκονται «στο ίδιο κρεβάτι με οργανώσεις τρομοκρατών».

Είπε χαρακτηριστικά ότι εδώ και χρόνια η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές στους φίλους της στη Δύση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πως «εάν δεν σβήσετε τη φωτιά του τρόμου όπου τη βλέπετε, μια μέρα σίγουρα θα εξαπλωθεί σε εσάς», προσθέτοντας πως «παρ’ όλα αυτά, τα ίδια λάθη εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται. Εδώ βλέπουμε όλοι τη μοίρα εκείνων που δεν μας ακούν».

Λίγες ώρες αργότερα, κι αυτή τη φορά στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο μελών του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, φρόντισε να… αλλάξει μέχρι και την ονομασία του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για τη «θάλασσα των νησιών», εκτοξεύοντας νέα βέλη κατά της Ελλάδας και μιλώντας για «προβοκάτσιες στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο».

Αποσύραμε και το σκάφος του Λιμενικού από την περιοχή πλεύσης του «Τσεσμέ»!

Μην ενοχλείτε την Τουρκία μοιάζει να είναι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα, έναντι των συνεχών προκλήσεων της Αγκυρας. Ο τουρκικός στόλος είναι από σήμερα στο Αιγαίο, το «Τσεσμέ» πλέει έξω από τα ελληνικά νησιά και η Αθήνα προσπαθεί να μην κακοκαρδίσει τους Τούρκους, οι οποίοι έκαναν παράπονα ότι τους… παρενόχλησαν προχθές ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Έτσι, σύμφωνα με το militaire.gr, χθες αποσύρθηκε και το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρισκόταν σχετικά κοντά στην περιοχή πλεύσης του υδρογραφικού πλοίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Αν δεν υπάρξει διάψευση, η παθητική στάση της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δεν δικαιολογείται. Η ελληνική πλευρά, σε κάθε ευκαιρία, καλεί την Τουρκία να απαντήσει για την ημερομηνία του 62ου γύρου των διερευνητικών.

Από την πλευρά της η Τουρκία προχωρά από σήμερα και μέχρι τις 7 Μαρτίου στη μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Ενώ η Ελλάδα μοιάζει να παρακαλά για μια απάντηση, στην τουρκική άσκηση θα συμμετάσχει μεγάλη δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα αλωνίζουν σε μια περιοχή από τα Δαρδανέλια μέχρι την Κύπρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα