Η Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο

«Σπουδαία παρακαταθήκη για τους Έλληνες»

Στον εορτασμό για την 199η επέτειο της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο παρέστη την Κυριακή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία χαρακτήρισε την Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης και της πολιτικής συγκρότησης του έθνους μας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Επίδαυρο, που τέλεσε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην αναθηματική στήλη στην πλατεία της Α’ Εθνοσυνέλευσης.

Υπενθυμίζεται πως η Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων -ένα από τα κρισιμότερα ιστορικά γεγονότα της νεότερης Ελλάδας- συνήλθε στην Επίδαυρο από τις 20 Δεκεμβρίου 1821 έως τις 16 Ιανουαρίου 1822. Επρόκειτο για την πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου ελληνικού κράτους. Τότε, τον Ιανουάριο του 1822, η Α΄ Εθνοσυνέλευση συνέταξε και ψήφισε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος, που αποτελεί το πρώτο Σύνταγμα της χώρας. Σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την πρώτη πολίτη της χώρας, η Α’ Εθνοσυνέλευση «μας θυμίζει αυτά που μας συνέχουν και μας ενώνουν.

Επιστρέφοντας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στους γενέθλιους τόπους της σύγχρονης Ιστορίας μας, αναδεικνύουμε τις θεμελιώδεις αξίες της κοινωνικής και πολιτικής μας συμβίωσης» δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το «κορυφαίο», όπως το αποκάλεσε, γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης και της πολιτικής συγκρότησης του έθνους μας. Μάλιστα, χαρακτήρισε το Σύνταγμα της Επιδαύρου δημοκρατικό και φιλελεύθερο, το οποίο δεν εκφράζει μόνο τον αγώνα για την ανεξαρτησία, αλλά και το αίτημα για πολιτική ελευθερία. Να σημειωθεί πως, αφού παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Α’ Εθνοσυνέλευσης που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, ενώ συναντήθηκε και με τις τοπικές Αρχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα