Ο Νότης Μηταράκης έκανε πίσω για το ΚΥΤ στον Έβρο!

Πίσω κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στον Εβρο, καθώς δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση χωρητικότητας σε αυτό. Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν συνεργασίας των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμυνας και Μετανάστευσης & Ασύλου δεν αλλάζει η εθνική στρατηγική για τον Έβρο και τη Θράκη, ενώ δίνεται η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μόνιμη παραμονή στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπως ήδη ισχύει από το 2013. Στο ΚΥΤ θα γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση όσων εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα, με όριο διαμονής τις 24 ημέρες, στις οποίες προβλέπεται στέρηση εξόδου.

Ο χαρακτήρας της δομής θα παραμείνει κλειστός, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, καθώς το διάστημα που θέτει ο νόμος επαρκεί για την καταγραφή και ταυτοποίηση και την υγειονομική καραντίνα νέων αφίξεων.

Το ΚΥΤ Φυλακίου έχει σήμερα χωρητικότητα 330 ατόμων, ενώ το όμορο ΠΡΟΚΕΚΑ 370 ατόμων. Η συνολική εγκατάσταση εκτείνεται σε περίπου 25 στρέμματα, ενώ συμπεριλαμβάνει χώρους διοίκησης, χώρους για το γραφείο ασύλου και χώρους για την καταγραφή και την ταυτοποίηση.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση σημειώνει: «Η κυβέρνηση βλέποντας ότι καταρρέουν τα εκλογικά ποσοστά της στον Έβρο και αντιλαμβανόμενη ότι οι αγώνες των κατοίκων δεν σταματούν αποφάσισε να αναιρέσει την απόφαση διεύρυνσης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Εβρου». Επανέλαβε δε το αίτημά της για «οριστική απομάκρυνση του ΚΥΤ, του οποίου η ύπαρξη πίσω από τη γραμμή άμυνας συνιστά μέγιστο εθνικό κίνδυνο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα