Ντροπή! Το Μέγαρο Μαξίμου ξέμεινε από ίντερνετ

Κόλλησε η γραμμή την ώρα που ο Μητσοτάκης επαινούσε διαδικτυακά τις ταχύτητες συνδεσιμότητας στη χώρα

Τρολάρισμα άνευ προηγουμένου επιφύλασσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η ίδια η πραγματικότητα, με την εικόνα του που πάγωσε ενώ παίνευε την… καλή συνδεσιμότητα του διαδικτύου στη χώρα μας. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός απευθυνόταν στους συνδαιτυμόνες -διαδικτυακούς- του συνεδρίου «Innovative Greeks» που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece, και τους εξηγούσε πως «η Ελλάδα προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, εξαιρετική συνδεσιμότητα, φανταστική ποιότητα ζωής». Όμως η εικόνα που «πάγωσε» και έπεσε για μικρό διάστημα τον διέψευσε στην πράξη στη… χειρότερη δυνατή στιγμή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μάλιστα ότι «έχουμε ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που είναι ένας συνδυασμός της ποιότητας ζωής -που είναι πολύ σημαντική και θα γίνει ακόμη πιο σημαντική- της εξαιρετικής συνδεσιμότητας».

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του ότι η προσέλκυση ψηφιακών νομάδων στη χώρα, την οποία συνεχώς επικαλούνται, θα είναι δύσκολη όσο οι διακοπές διαδικτύου είναι τόσο συχνές όσο τις τελευταίες ημέρες. Προχθές η μία εταιρία, χθες η άλλη, αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα είναι δομικό. Οι μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνίας δεν είναι απλά πανάκριβες αλλά, απ΄ ό,τι φαίνεται, δεν φροντίζουν και να επενδύσουν σοβαρά σε δίκτυα, αφού έχουν την ανοχή της κυβέρνησης στις επιχειρηματικές επιλογές τους.

Τι να το κάνουμε να συζητάμε για 5G και συγκριτικά πλεονεκτήματα, όταν ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου ξεμένουν από… ίντερνετ!

Όσο για τα περί ποιότητας ζωής, τι να σχολιάσουμε; Για τα απανωτά λοκντάουν; Για την ποιότητα ζωής των κατοίκων στα βόρεια προάστια που ήταν 6-7 ημέρες χωρίς ρεύμα; Ή μήπως για το κέντρο της Αθήνας που μετατρέπεται σε Καμπούλ; Οποια ποιότητα ζωής υπάρχει παρά τους πολιτικούς ταγούς και όχι εξαιτίας αυτών, γι’ αυτό ας είναι «συγκρατημένοι» αυτοί.

Οπότε καλό θα είναι οι κατοικοεδρεύοντες πέριξ του πρωθυπουργικού γραφείου να κάτσουν κάτω και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, αντί να κάνουν σχέδια επί χάρτου! Ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα εκεί στο Μαξίμου!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα