Τιμή στους ήρωες της Επανάστασης του ’21

Λίγες ημέρες προτού συμπληρωθούν δύο αιώνες από την Επανάσταση του 1821, ο καλλιτέχνης Θόδωρος Κοκκινίδης, που διατηρεί Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Καβάλα, αποφάσισε να «αναστήσει» στο εργαστήρι του τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Με τις δύο αυτές ιστορικές προσωπικότητες του αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό ο κ. Κοκκινίδης εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο με δημιουργίες προσώπων που σημάδεψαν την Επανάσταση, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το μουσείο που βρίσκεται στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου.

«Όσο περισσότερο μελετώ τις ζωές τους και τον ηρωισμό τους τόσο μεγαλύτερα είναι η έμπνευση, ο θαυμασμός και το δέος, που με ωθούν να τους τιμήσω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο, μέσα από την τέχνη μου» εξήγησε στο ΑΠΕ ο καλλιτέχνης, προσθέτοντας:

«Τα δύο εμβληματικά αυτά πρόσωπα του απελευθερωτικού αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας έλαβαν ήδη τη θέση τους δίπλα στο κέρινο ομοίωμα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που φιλοτέχνησα το 2019».

Πριν τοποθετήσει τα δύο ομοιώματα στο μουσείο ο Θόδωρος Κοκκινίδης επέλεξε να φωτογραφίσει τον Γέρο του Μοριά με φόντο τους πρόποδες του όρους Παγγαίου και την Υδραία καπετάνισσα με φόντο τον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας.

Το μουσείο του κ. Κοκκινίδη –το οποίο τους τελευταίους μήνες παραμένει κλειστό λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό άνοιξε τις πόρτες του στις 25 Μαρτίου 2010 και σε αυτό φιλοξενούνται κέρινα ομοιώματα σημαντικών προσωπικοτήτων, Ελλήνων και ξένων. Μεταξύ αυτών είναι εκείνα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Μελίνας Μερκούρη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, του Κώστα Βουτσά, της Ζωζώς Σαπουντζάκη, της Μαρίας Κάλλας, του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και του Μάικλ Τζάκσον, της Μαντόνα, του Ελβις Πρίσλεϊ, της Τζένιφερ Λόπεζ, της Αντζελίνα Τζολί, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το κέρινο ομοίωμα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα