Κατατέθηκε τρίτη μήνυση εις βάρος του Λιγνάδη για βιασμό!

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σκηνοθέτης «ψάρεψε» Ελληνα στην πλατεία Αγ. Παύλου στο Μεταξουργείο και τον παρέσυρε στο σπίτι του

Νέα μήνυση, η τρίτη κατά σειρά, σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη με την κατηγορία του βιασμού βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών Αρχών. Η νέα καταγγελία κατά του ήδη προφυλακισμένου ηθοποιού -που μάλιστα δεν είναι παραγεγραμμένη- περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τις μαρτυρίες που έχουν έρθει ήδη στο φως για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται να προσέγγιζε τα φερόμενα θύματά του.

Σύμφωνα με όσα αποδίδει στον Δημήτρη Λιγνάδη ο καταγγέλλων, ο οποίος είναι Έλληνας και δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, ο ηθοποιός τον βίασε στο σπίτι του το 2018. Η σημαντική διαφορά σε σχέση με τις άλλες δύο μηνύσεις που βρίσκονται στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας είναι ότι ο μηνυτής ήταν ενήλικος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης που αποδίδει στον ηθοποιό. Ωστόσο, η μαρτυρία του συμπίπτει με άλλες ως προς τον τρόπο προσέγγισης των φερόμενων θυμάτων. Χαρακτηριστικά ο μηνυτής φέρεται ότι περιγράφει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης τον «ψάρεψε» στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο και τον οδήγησε στο σπίτι του όπου τον βίασε.

Με αφορμή τη νέα μήνυση (σ.σ.: είχαν προηγηθεί οι μηνύσεις του Βασίλη Κ. και του Αιγύπτιου Αλί) η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άρχισε άμεσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη. Σε περίπτωση που ο δικαστικός λειτουργός «δέσει» την υπόθεση, τότε θα ασκηθεί νέα δίωξη για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ενημερώθηκε για τη νέα εξέλιξη ενώ βρισκόταν σε δικαστήριο στην Κέρκυρα. Ο Αλέξης Κούγιας δεν σχολίασε την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μήνυσης, καθώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το περιεχόμενό της, αλλά επιχείρησε να την αποδομήσει συνδυαστικά με τις άλλες δύο μηνύσεις, αναφέροντας ότι «αν είναι της ίδιας ποιότητας και αξιοπιστίας, ούτε ο κ. Λιγνάδης ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία». Ο ποινικολόγος επιχείρησε να αποδώσει τη νέα μήνυση στη γενικότερη υπερασπιστική γραμμή του, ότι το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι, μετά την κατάρρευση των δύο προηγούμενων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο, τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις δύο προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους, κατασκεύασαν άλλη μία. Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» δήλωσε.

Καταλήγοντας, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει την τακτική της Novartis προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε μάρτυρα, τον οποίο αποκάλεσε «ψευτομηνυτή», και προέτρεψε την Εισαγγελία αυτή τη φορά να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του Δημήτρη Λιγνάδη, πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα