«Γαλάζια» στελέχη επιχείρησαν να καλύψουν τα άγρια επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Ρεσιτάλ γελοιότητας της κυβέρνησης!

Με γελοίες αιτιάσεις τα στελέχη της κυβέρνησης επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα όσον αφορά τα ντροπιαστικά γεγονότα της Νέας Σμύρνης και τον άγριο ξυλοδαρμό πολιτών. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα τα είχαν σχεδιάσει συγκεκριμένες ομάδες, τονίζοντας: «Δεν έχει καμία σχέση από ποιον χώρο προέρχεται, αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουμε μια απλή περίπτωση πιθανώς -αυτό είναι προς διερεύνηση- πολιτών που βρέθηκαν εκεί τυχαία. Αλλά η ευρύτερη εικόνα παραπέμπει ότι υπήρξε από ένα υποσύνολο των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί μια προδιάθεση ώστε να υπάρξει αντίσταση. Δεν έχουν σημασία το χρώμα και η ιδεολογία, αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε την αναγκαία αυτοσυγκράτηση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υποστήριξε ότι «η αντιπολίτευση επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος». Κατήγγειλε, δε, ότι «η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως” ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού». Από το ρεσιτάλ της γελοιότητας δεν θα μπορούσε να λείψει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας: «Θέλω να ξέρω ποια είναι όλη η εικόνα από την αρχή και για αυτή δεν έχω άποψη, υπό την έννοια ότι καταλαβαίνω ότι υπάρχουν οι αναφορές από την πλευρά της Αστυνομίας ότι υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα που προκάλεσε την όλη εμπλοκή της Αστυνομίας. Θα περιμένω να δω πώς θα καταλήξει η έρευνα γύρω από την υπόθεση προτού τοποθετηθώ οριστικά, αλλά αυτή η εικόνα που είδαμε δεν είναι μια εικόνα που χαροποιεί κανέναν, και πολύ περισσότερο την ίδια την Αστυνομία».

Και αφού στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν ότι δεν τους… βγαίνει επικοινωνιακά με τις παραπάνω δηλώσεις, έβγαλαν μπροστά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό… Θα ολοκληρωθεί σύντομα η έρευνα, ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες» τόνισε και χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ 25 ότι «κινδυνεύει» η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα