Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί παραιτήσεις, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ. κάνει λόγο για διχασμό

Αντιπολιτευτικά πυρά για την άγρια καταστολή

Σε προσωπικές αποκλειστικά επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να συσκοτίσει την αποτυχία του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αποδίδει η αντιπολίτευση την ένταση της καταστολής. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε χθες ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της Αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο. Οι πολίτες, μετά από έναν χρόνο σε περιορισμό, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης να παραβιάζουν συστηματικά τα μέτρα, και την ίδια στιγμή να εξαπολύεται πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους για μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να αποσυρθεί η ομάδα ΔΙΑΣ από τον έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, ενώ η Κουμουνδούρου ζητεί με τον Νάσο Ηλιόπουλο παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

«Την ώρα που η χώρα περνά δραματικές στιγμές, η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η Ελληνική Λύση εκφράζει τον αποτροπιασμό της για «τα θλιβερά γεγονότα διχασμού στη Νέα Σμύρνη, όπου η επικίνδυνη πλέον κυβέρνηση έστειλε Έλληνες αστυνομικούς κατά Ελλήνων πολιτών, τους οποίους κρατά φυλακισμένους επί 11 μήνες με εγκληματικές απαγορεύσεις οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπουν τον διχασμό για να κρύψουν ότι συμφωνούν στα Μνημόνια, στις Πρέσπες, στο Αιγαίο, στο ολικό κλείσιμο της Ελλάδας λόγω πανδημίας». Έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ για κοινή δράση με στόχο την προστασία της δημοκρατίας και των πολιτών απευθύνει με δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα