Ομόθυμη πολιτική καταδίκη της τυφλής βίας!

Να μπει τέλος στα θλιβερά επεισόδια που θυμίζουν «εμφύλιο» και να απομονωθούν όσοι τα προκαλούν, ζήτησαν τα κόμματα

Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι απόψε στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. «Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά».

Δυστυχώς, τόνισε ο πρωθυπουργός, «κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και τον διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Τα επεισόδια καταδίκασε και η αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών, εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία». Το ΚΙΝ.ΑΛ., σε ανακοίνωσή του, σημείωσε: «Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται. Όλοι μαζί να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας, από όπου κι αν προέρχονται».

Η Ελληνική Λύση εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη. Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εν ώρα καθήκοντος τραυματία αστυνομικό. Καταδικάζει όμως απερίφραστα τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργούν κλίμα εμφυλίου στην κοινωνία προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες από τις καταστροφικές πολιτικές για την πανδημία, τα εθνικά θέματα και την οικονομία, για τις οποίες είναι σύμφωνοι και συνυπεύθυνοι. Το ΚΚΕ έκανε λόγο για επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα