Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη του ΑΠΘ

Καζάνι που βράζει είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές, αφού το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε «πολεμικό σκηνικό» λόγω των συμπλοκών μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, Δώρας Αυγέρη και Γιάννη Αμανατίδη, όπως και του πρώην πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου.

Στη συνέλευση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, μπροστά στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και χθες μάλιστα πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο κτίριο της Πρυτανείας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το ΑΠΘ να έχει γίνει «αστακός», τουλάχιστον περιμετρικά, από αστυνομικές δυνάμεις. Η προχθεσινή ένταση ξεκίνησε όταν αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν την κυκλοφορία γύρω από την πανεπιστημιούπολη και έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους σε πεζούς και επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητα. Αμέσως φούντωσαν τα σενάρια για δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να λυθεί η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης που συνεχίζεται για περισσότερες από 16 ημέρες, αλλά η Αστυνομία αναφέρει ότι «καμία επέμβαση δεν έγινε για εκκένωση του κτιρίου, όπως αναφέρθηκε».

Φοιτητές, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τελικά λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα άνοιξαν τους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ και απομακρύνθηκαν από την περίμετρο του πανεπιστημίου, χωρίς όμως να αποχωρήσουν.

Από τους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν πέντε άτομα πέριξ του ΑΠΘ. Η προσαγωγή του ενός μετατράπηκε σε σύλληψη, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα πολυεργαλείο τύπου ελβετικού σουγιά, ένα εργαλείο με σπασμένη ξύλινη λαβή (σκεπάρνι), μεταλλικό κλειδί για μπουλόνια αυτοκινήτου, μεταλλικός γάντζος αυτοκινήτου, κουκούλα τύπου full face, δύο περιλαίμια τύπου μπαλακλάβα και τρεις πέτρες.

Επιπλέον, σε βάρος του καθώς και σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων βεβαιώθηκαν παραβάσεις στο πλαίσιο της πρόληψης διασποράς του Covid-19.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα