Συνέλαβαν ακόμα δύο για τη δολοφονική επίθεση!

Ένας εκ των νεαρών που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού είχε βανδαλίσει το γραφείο του Βαρβιτσιώτη

Σε δύο νέες συλλήψεις οδήγησε η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών του ξυλοδαρμού του ειδικού φρουρού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, στην οποία ενεπλάκη και η Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για δύο νεαρούς ηλικίας 21 και 23 ετών, ένας εκ των οποίων είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα και είχε συλληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου για τον βανδαλισμό με μπογιές του γραφείου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στην οργανωμένη επίθεση των χούλιγκαν που ξυλοκόπησαν επί δυόμισι λεπτά τον 27χρονο Άγγελο, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στο σώμα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, οι δύο νεαροί πέρασαν γύρω στις 5 χθες το απόγευμα το κατώφλι της Ευελπίδων έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορώντας χειροπέδες και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού.

Στον εντοπισμό των δραστών του βίαιου ξυλοδαρμού του ειδικού φρουρού οδήγησε η αστραπιαία έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Αθλητικής Βίας σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική. Αφού περισυνέλεξαν πειστήρια από τον τόπο των συμπλοκών και συγκέντρωσαν υλικό από κάμερες, εξασφάλισαν εισαγγελική εντολή για άρση απορρήτου επικοινωνιών. Έτσι, προχώρησαν σε γεωεντοπισμό του στίγματος κινητών τηλεφώνων, ενώ εξέτασαν και τα ψηφιακά ίχνη από αναρτήσεις σε διαδικτυακές πλατφόρμες μεταξύ οργανωμένων χούλιγκαν.

Ήδη κατά την προσέλευση στη συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης οι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Ασφάλειας είχαν αναγνωρίσει γνώριμους χούλιγκαν και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με έντονη δραστηριότητα στους δρόμους και στο ένοπλο αντάρτικο πόλης. Η εξακρίβωση των στοιχείων του 22χρονου Αλβανού Π.Μ. προέκυψε από την ταυτότητά του που βρέθηκε μέσα στο πορτοφόλι του, το οποίο του έπεσε στον χώρο της επίθεσης! Σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει την έρευνα, ο 22χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης και δήλωσε κλοπή, όμως είχε ήδη ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του νεαρού ειδικού φρουρού. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του δράστη που διέσχισε τρέχοντας τον δρόμο, όρμησε στο υπηρεσιακό δίκυκλο της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και έριξε στο οδόστρωμα τον συνοδό ειδικό φρουρό, ο οποίος βρέθηκε στο έλεος χούλιγκαν! Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνοϊρακινό, γνωστό με τα προσωνύμια «Ινδιάνος» ή «δρομέας», που είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και συμμετοχή σε γηπεδικά επεισόδια. Ο νεαρός εντοπίστηκε στο κατάστημα τροφίμων στον Ασπρόπυργο όπου εργάζεται ως αποθηκάριος και συνελήφθη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση φαίνεται να προκύπτουν και νέα πρόσωπα τόσο από τον αντιεξουσιαστικό όσο και από τον γηπεδικό χώρο, τα οποία συμμετείχαν στις συμπλοκές και στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού και είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα