Άθλια απόπειρα του Κουφοντίνα να καπελώσει τις μεγάλες διαδηλώσεις – Σταμάτησε την απεργία πείνας

Έπειτα από 66 ημέρες απεργίας πείνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανήλθε σε σταδιακή έναρξη σίτισης, όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την υποσημείωση ότι «η παραπάνω δήλωση δόθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία από τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος».

Στο κείμενο, που υπαγόρευσε και υπογράφει ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες «Λουκάς» της 17Ν εξηγεί γιατί διέκοψε την αποχή από φαγητό και υγρά, επιχειρώντας παράλληλα με άθλιο τρόπο να «καπελώσει» τις ακομμάτιστες λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της αστυνομοκρατίας και των παράλογων μέτρων του lockdown. Γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και από συριζαικούς κύκλους, που έως τώρα του παρείχαν έμμεση κάλυψη.

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω από τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στη διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους».

Τέλος, ευχαρίστησε «τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για τη συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία». Με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας, την οποία υπογράφει ο διοικητής του Ανδρέας Κολοκυθάς, επιβεβαιώθηκε ότι την Κυριακή ξεκίνησε η σίτιση του βαρυποινίτη τρομοκράτη: «Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ προχώρησε σήμερα, 14/3/2021, κατόπιν επιθυμίας του, στη σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του».

Πάντως, η απόφαση του Κουφοντίνα να σταματήσει την απεργία πείνας αιφνιδίασε τον χώρο των αντιεξουσιαστικών ομάδων και παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι οποίες εμφανίστηκαν ως υποστηρικτές του και έκαναν πορείες και κινητοποιήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης. Μάλιστα, σε πάνω από έναν μήνα πραγματοποίησαν περισσότερες από 350 πορείες και παρεμβάσεις εν μέσω απαγορεύσεων!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα