Μεγάλος ο καημός του Μαξίμου για τους ΛΟΑΤΚΙ

Ο Κυριάκος σύστησε επιτροπή για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής και τα ίσα δικαιώματά τους

Τα ΄χαμε χύμα, ήρθαν και τσουβαλάτα… Την ώρα που καίγεται ο τόπος και ο κόσμος που μέχρι χθες γνωρίζαμε, η πανδημία δεν αναχαιτίζεται με κανένα μέτρο, η ανεργία χτυπάει κόκκινο, η αγορά έχει απολέσει κάθε ικμάδα και αισιοδοξία, οι Τούρκοι ζητάνε τη μισή Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχουν πού να ακουμπήσουν από τα βάσανα, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, ιεραρχώντας σωστά ακόμα μια φορά τα πράγματα, αποφάσισε -προφανώς η υπόθεση Λιγνάδη έπαιξε τον ρόλο της…- τη σύσταση Επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Στόχος της επιτροπής θα είναι η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα καθορίζει οριζόντια τη στρατηγική, τους στόχους και τις δράσεις υπουργείων και αρμόδιων φορέων για τον σχεδιασμό, την εκπόνηση και την υλοποίηση πολιτικών για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, κυρίως στην περίοδο 2021-2023.

«Εργαζόμαστε όλοι για μια σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα και μια τέτοια χώρα δεν νοείται να αποκλείει ή να διαχωρίζει τους πολίτες της. Γι΄ αυτό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πρέπει να βρουν ισότιμη θέση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν ανέχεται πολίτες με λιγότερα δικαιώματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καθηγητή στη Νομική Σχολή Αθηνών Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνο, ο οποίος ορίστηκε πρώτος πρόεδρος της επιτροπής.

Από την κυβέρνηση εξέχοντα ρόλο στην επιτροπή, ως μέλη, θα έχουν οι Αλέξης Πατέλης, προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, και Πάνος Αλεξανδρής, γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την ακαδημαϊκή κοινότητα ορίστηκαν η Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, και η Λίνα Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Από τη λεγόμενη «Κοινωνία των Πολιτών» η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), ο Απόστολος Καραμπαΐρης, εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, και Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα