Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε την κουμπαριά με τον πρόεδρο της Αρχής που τον ελέγχει!

Η ομολογία ήρθε χθες στη Βουλή από τον ίδιο τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος παραδέχτηκε πως βάφτισε το παιδί του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γιώργου Κατοπόδη.

Η νέα κουμπαριά αφήνει αμέτρητα και πολυεπίπεδα σύννεφα διαπλοκής να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, καθώς από τη μία η Αρχή αυτή αδιαμφισβήτητα εποπτεύεται και καθορίζεται από τον υπουργό Ανάπτυξης (σύμφωνα με τον ν. 4013/2011) και από την άλλη είναι αρμόδια να ελέγχει τις συμβάσεις που συνάπτει το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4013/2011, τα μέλη της Αρχής (συνολικά) διορίζονται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, ύστερα από γνώμη της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Ωστόσο, ειδικά ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής του προτείνονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι η θητεία του κ. Καταπόδη λήγει σε λίγους μήνες (από τη στιγμή που διορίστηκε το 2016 και η θητεία του προέδρου είναι πενταετής), τότε προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: υπάρχει περίπτωση να μην ανανεώσει τη θητεία του κουμπάρου του -πλέον- ο κ. Γεωργιάδης; Για να καταλάβουμε δε την εξάρτηση της Αρχής από το υπουργείο Ανάπτυξης, αξίζει να πούμε πως ακόμη και οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις των επιστημόνων που εργάζονται σε αυτήν διενεργούνται, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, με μόνη απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνελήφθη χθες στη Βουλή πολλαπλώς ψευδόμενος και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, καθώς ναι μεν αναγκάστηκε να ομολογήσει πως έγινε κουμπάρος με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, ισχυρίστηκε ωστόσο πως δεν προκύπτει σύμπτωση καθηκόντων με τον Γιώργο Καταπόδη. Επιπλέον κατέφυγε σε ρεσιτάλ ψεμάτων αναφορικά με το περιβόητο έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας, ισχυριζόμενος πως δεν υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά ότι οι γονείς ζήτησαν ειδική άδεια «για ειδικούς λόγους», δίχως ωστόσο να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις.

«Αν πράγματι είχα πλαστογραφήσει έγγραφο, θα έπρεπε να εξαφανιστώ από την πολιτική ζωή του τόπου λόγω βλακείας» πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς τον ενημέρωσε πως έχουν δοθεί περίπου 10 αντίστοιχες άδειες. Πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη μέσω του Νίκου Χατζηνικολάου, καθώς ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως συνομίλησε με τον κ. Χαρδαλιά και τον ενημέρωσε πως «δεν υπάρχει ειδική άδεια. Είχε δίκιο ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής που είπε ότι δεν υπάρχει ειδική άδεια για βάπτιση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται αν μη τι άλλο σαφές πως ο Άδωνις Γεωργιάδης όφειλε να έχει ήδη παραιτηθεί. Μάλιστα, το σχετικό αίτημα υπέβαλε και ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας: «Αν είναι πλαστή η βεβαίωση, ο υπουργός οφείλει να παραιτηθεί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα