Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στην ηρωική Αρεόπολη

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα στην Αρεόπολη βρέθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αφού παρακολούθησε τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου Γ’, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Αθανάτων και ακολούθως μετέβη στην πλατεία 17ης Μαρτίου, όπου έκανε τα αποκαλυπτήρια ανάγλυφης παράστασης με θέμα «Η ορκωμοσία των Μανιατών αγωνιστών της 17ης Μαρτίου 1821».

Όπως δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου, «βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην ηρωική Αρεόπολη, για να τιμήσω τη μνήμη των Μανιατών, που 200 χρόνια πριν ξεκίνησαν τον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους από τον κατακτητή, υψώνοντας λάβαρο με το σύνθημα “Νίκη ή θάνατος”. Να τιμήσω το πνεύμα της αδούλωτης Μάνης, που δεν πατήθηκε ποτέ από τον Τούρκο, αλλά φλογίστηκε από τη σπίθα του μεγάλου ξεσηκωμού. Κεντώντας στη σημαία της την επιταγή “ταν ή επί τας”, αδιάσειστη απόδειξη της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού σ’ αυτόν τον τόπο, προσφέρθηκε σύσσωμη στον υπέρτατο σκοπό». Και συνέχισε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η οφειλή μας στους γενναίους, άντρες και γυναίκες, που ορκίστηκαν να δώσουν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους υπέρ πίστεως και πατρίδος, είναι μεγάλη. Το παράδειγμά τους συνεγείρει το εθνικό μας φρόνημα και μετουσιώνεται σε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον μας».

Σχετική ανάρτησή της, εξάλλου, έκανε η κυρία Σακελλαροπούλου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των Μανιατών και τη συγκεκριμένη μέρα της 17ης Μαρτίου 1821.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα