Κάποιος (επιτέλους) να μαζέψει τον Δημήτρη Καιρίδη

Προβληματική αποδεικνύεται για την κυβέρνηση -αλλά και για τη Ν.Δ.– η δημόσια παρουσία του βουλευτή της Δ. Καιρίδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, μετά την υφυπουργοποίηση του Άγγελου Συρίγου, έχει πυκνώσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

Προφανώς ο κ. Καιρίδης έχει συνηθίσει να κάνει μονολόγους, απευθυνόμενος είτε σε φοιτητές είτε σε εκπομπές στις οποίες δεν υπάρχει η αντίθετη άποψη, και δεν μπορεί να διαχειριστεί το να έχει απέναντί του ανθρώπους με διαφορετική γνώμη.

Έτσι, μετά τα όσα συνέβησαν με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ΕΡΤ είχαμε και νέα περίπτωση «έκρηξής» του.

Απευθυνόμενος στον Γιώργο Τσίπρα σε άλλη εκπομπή, όταν διεκόπη, φώναξε στον συνομιλητή του «σκάσε», για να πάρει την απάντηση «είσαι καραγκιόζης». Μπορεί στον «κύκλο ιδεών» του Ε. Βενιζέλου, με τον οποίο έχει στενότατες σχέσεις ο Δημήτρης Καιρίδης, τέτοιου είδους συμπεριφορές να είναι αποδεκτές, όμως σίγουρα δεν έχουν ουδεμία σχέση με το ήθος και το ύφος της παράταξης στην οποία βρίσκεται σήμερα ο καθηγητής.

Αν δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της συχνής τηλεοπτικής παρουσίας του, καλό θα είναι να τις αραιώσει, αντί να δίνει με τέτοιου είδους ξεσπάσματα πατήματα στην αντιπολίτευση, σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που αυτή ψάχνει ακριβώς τέτοιου είδους πατήματα.

Αν συνέβαινε μία φορά, θα μπορούσε κανείς να το δικαιολογήσει, επικαλούμενος μια δύσκολη ημέρα ή την ατυχία της στιγμής, όταν όμως γίνεται με τέτοια ένταση και συχνότητα, το πρόβλημα είναι κεντρικό.

Αυτοί που επέλεξαν να βγάλουν με τέτοια ένταση τον Δ. Καιρίδη προς τα έξω ίσως δεν πήραν το μάθημά τους από το «μαντίλι» που τους κούνησε προ καιρού ο έτερος καθηγητής κ. Ταραντίλης, ότι δηλαδή για να μπορέσεις να επιβιώσεις με σχετική αξιοπρέπεια στην πολιτική αρένα απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα από το να μπορείς να κάνεις κηρύγματα.

Αν και, απ’ ό,τι φαίνεται, μετά το «εμπάργκο» που έχει επιβληθεί σε επικοινωνιακούς βουλευτές, επειδή δεν ταιριάζουν με το στιλ του πρωθυπουργού ή του ευρύτερου ποταμίσιου ύφους, δεν έχουν μείνει και πολλές επιλογές για το Μαξίμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα