Ελληνικό: Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για την «κλειστή» πόλη

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και τις ενστάσεις των φορέων δέχεται η κυβέρνηση αναφορικά με το νομοσχέδιο του Χρήστου Σταϊκούρα για την επένδυση στο Ελληνικό, που περιλαμβάνει τις τελικές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του έργου -μετά τις τραγικές καθυστερήσεις και αυτής της κυβέρνησης-, κυρίως όσον αφορά τη διανομή των ακινήτων στο πρώην αεροδρόμιο.

Αιχμή του δόρατος της κριτικής της αντιπολίτευσης αποτελεί η τοποθέτηση των περιφράξεων σε όλο το μήκος της επένδυσης και ο κίνδυνος αποκλεισμού του παραλιακού μετώπου από την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, ενώ την ίδια ώρα εκφράζονται βαθιές ανησυχίες και για το ενδεχόμενο το Δημόσιο να χάσει μέρος των εκτάσεων που θεωρητικά κρατά στην κυριότητά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εισηγήτριας του κόμματος Θεοπίστης Πέρκα, κατήγγειλε πως οι αναφορές του νομοσχεδίου στις περιφράξεις αποκαλύπτουν τις βλέψεις της εταιρίας για την παραλία. Παρά ταύτα, κυβέρνηση και Ελληνικό Α.Ε. επιμένουν ότι οι περιφράξεις είναι προσωρινές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως «για λόγους ασφάλειας απαιτείτο περιορισμός πρόσβασης του κοινού στους χώρους όπου εκτελούνται εργασίες, αλλά μόνο για το διάστημα αυτό και μόνο για συγκεκριμένες περιοχές». «Η διάταξη είναι αναγκαία, γιατί ο πόλος δεν είναι μια ενιαία ιδιοκτησία και οι γενικές διατάξεις για την εργοταξιακή περίφραξη δεν επαρκούν» επέμεινε.

Αναφορικά με την κριτική για το πού θα πάει το μεγαλύτερο κομμάτι της παράκτιας έκτασης, υποστήριξε ότι «στο παράκτιο μέτωπο, το Ελληνικό Δημόσιο παίρνει 530.742,30 τ.μ. και ο επενδυτής 227.360,45 τ.μ.». Πάντως, κατά την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων οι δήμαρχοι της περιοχής σημείωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να παρεμποδιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, ενώ αιτήθηκαν την άμεση απόδοση των κοινοχρήστων χώρων του Ελληνικού που αναλογούν στους δήμους. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη, με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. να υπερψηφίζουν, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να ψηφίζουν κατά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα