Σαμαράς: Ύψωσε πάλι στα λόγια τη σημαία του πατριωτισμού

Ρεσιτάλ υποκρισίας έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, υπεραμυνόμενος (μόνο στα… λόγια) τον πατριωτισμό των Ελλήνων, ως αδιαπραγμάτευτο τρόπο σκέψης και άσκησης πολιτικής.

Ο πρώην πρωθυπουργός με σχετικό άρθρο του στο «Πρώτο Θέμα» θυμήθηκε κατόπιν εορτής τον «Ερωτα Ελευθερίας» και τα «Φιλελεύθερα Πατριωτικά ιδανικά». Τις αξίες που ξεχνά εδώ και καιρό στη Βουλή, κάνοντας διαρκώς την… πάπια ακόμα και όταν το «Oruc Reis» κόβει βόλτες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή όταν η Νέα Δημοκρατία τηρεί και «τιμά» την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κι όλα αυτά, σημειωτέον, όταν το 2019, πριν εκλεγεί η Ν.Δ., ανέβαινε στο βήμα και τασσόταν υπέρ του συνθήματος «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ΤσίπραΖάεφ «πέρα από κάθε εθνική γραμμή»…

Ο πατριώτης του γλυκού νερού, που ανέχεται όλες τις εθνικές υποχωρήσεις Μητσοτάκη για να προωθήσει τις μικροσυμμαχίες του, στο χθεσινό άρθρο του, επ’ αφορμής της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μίλησε για τον «Ερωτα Ελευθερίας των Ελλήνων», «που δεν κάμπτεται ούτε μετά από δεκαετίες επιβολής κρατισμού, εθνομηδενισμού, δηλητηριώδους λαϊκισμού, “καθεστωτικής” μοιρολατρίας, φοβικών συνδρόμων και “ακαδημαϊκής” ηττοπάθειας».

Συνέχισε, μάλιστα, να παριστάνει τον φλογερό φιλοπάτριδα εκ τους ασφαλούς, λέγοντας πως, «όσο τα ιδανικά του έθνους δεν υποτάσσονται σε ψευδεπίγραφα διλήμματα, όσο θεωρούμε τον πατριωτισμό αδιαπραγμάτευτο τρόπο σκέψης κι άσκησης πολιτικής, όσο παραμένουμε χώρα κι όχι “χώρος”, τότε όλα μπορούν να λυθούν», προσθέτοντας μάλιστα πως η Ελλάδα, έχει περάσει «πολύ χειρότερα» από τις σημερινές γεωπολιτικές προκλήσεις, την «ασυγκράτητη και αναθεωρητική Τουρκία», τους «αδρανείς κι αντικειμενικούς εταίρους» και «την ίδια την εσωτερική καχεξία μας». Τι ωραία να τα θυμόταν όλα αυτά και στην πράξη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα