Μητσοτάκης: Διαφημίζει ψεύτικες επιτυχίες την ώρα που αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι

Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για 1.700.000 δόσεις εμβολίων, ενώ υποσχόταν 4.000.000!

Συνεχίζει να διαφημίζει μια εικονική πραγματικότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να πείσει τους Έλληνες ότι όλα βαίνουν καλώς στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Επισκεπτόμενος το Σάββατο το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, που θα ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη 1η Απριλίου για το κοινό, ο πρωθυπουργός ακόμη μία φορά προσπάθησε να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Προτάσσοντας ως «επιτυχία» ότι μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται πως θα «πλησιάσουμε τις 1.700.000 δόσεις εμβολίων», λησμόνησε τις ρητές υποσχέσεις που έδινε ο ίδιος μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα τότε ο πρωθυπουργός δήλωνε σε συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου: «Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4.000.000 δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2.000.000 συμπολιτών μας». Αντί όμως να παραδεχτεί τα προβλήματα που προκύπτουν με τις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό και παρά ότι ο ίδιος τόνισε πως «ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας», συνέχισε τις ριψοκίνδυνες «εκτιμήσεις».

Αυτήν τη φορά διαβεβαίωσε τους Έλληνες ότι από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και έκανε την εκτίμηση ότι η κυβέρνησή του θα είναι συνεπής στη δέσμευσή της να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Απριλίου -το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου- τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών που το επιθυμούν.

Εκτίμηση η οποία όμως καταρρέει στην πράξη. Την Παρασκευή, οπότε άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74 ετών, χιλιάδες εμβολιασμοί προγραμματίστηκαν για τις αρχές με μέσα Μαΐου! Πώς θα καταφέρουν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60, αφού, όπως φαίνεται στην πράξη, μετά βίας θα έχει τελειώσει ο εμβολιασμός των άνω των 70;

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πάλι στα περιβόητα self test (γερμανικής σύλληψης) σαν να είναι το… φάρμακο για όλα τα προβλήματα, αλλά ακόμη μία φορά απέφυγε να απαντήσει εάν είναι εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων!
Εντύπωση προκάλεσε επίσης ο ισχυρισμός του ότι σε επίπεδο Ε.Ε. έχει ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές, ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις τους!

Ποιες είναι άραγε αυτές οι πιέσεις, τις οποίες εμείς ποτέ δεν πληροφορηθήκαμε; Γιατί σίγουρα πρόκειται περί παράλειψης της ομάδας του… Μέχρι σήμερα κανείς δεν μας πληροφόρησε για την οποιαδήποτε αντίδραση του κ. Μητσοτάκη προς τις φαρμακευτικές…
Σήμερα, πάντως, ο πρωθυπουργός συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο στις 12 το μεσημέρι, με βασικό θέμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που θα υποβληθεί στους «θεσμούς».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα