Το… όραμα Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση του ΑΕΠ!

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στο υπουργικό το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα καταθέσει στις Βρυξέλλες

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που θα καταθέσει στις Βρυξέλλες μέχρι τα μέσα Απριλίου, προκειμένου να δρομολογηθεί η άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Το σχέδιο αυτό, όπως είπε στους υπουργούς, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας, πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας. Οπως τόνισε, «οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160.

Είναι δράσεις που αφορούν έργα, αφορούν επενδύσεις, αφορούν μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες». Είναι, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ – 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό.

Προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, εκτιμούμε ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως «έχει 4 κύριους πυλώνες: την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων».

Όπως δηλώνει και το όνομά του, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «το σχέδιο αυτό υπηρετεί την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας, με επενδύσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στην απασχόληση, στην Πολιτική Προστασία, αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, και στην ψηφιακή εξυπηρέτηση. Και βέβαια, η ανθεκτικότητα έχει να κάνει και με την προσαρμογή στη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, εξ ου και παραπάνω από το 1/3 των πόρων του σχεδίου θα διοχετευτούν σε δράσεις που αφορούν τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας». Είναι ένα στοίχημα, τόνισε ο πρωθυπουργός, «που θα κάνει καλύτερη τη ζωή της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Ελληνα, και γι’ αυτό και θα το κερδίσουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα