Οι Κύπριοι καταδρομείς τίμησαν με αγώνα δρόμου τους πεσόντες

Με έναν συμβολικό αγώνα δρόμου επέλεξαν να τιμήσουν την επέτειο της εκκίνησης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ οι Κύπριοι καταδρομείς. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, στελέχη της Διοίκησης Καταδρομών συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου συνολικής απόστασης 36 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκίνησε από το στρατόπεδο στο Σταυροβούνι και ολοκληρώθηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα, με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυσιασθέντων αγωνιστών.

Φυσικά δεν ήταν η μόνη πρωτοβουλία απότισης τιμής στον αγώνα των Ελληνοκυπρίων, επειδή όμως προέρχεται από αυτούς που έχουν καθήκον να περιφρουρήσουν τον αγώνα των θρύλων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου, αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς. Παρόμοια αξία έχει και η πρωτοβουλία της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, που τίμησε την επέτειο της 1ης Απριλίου φωταγωγώντας με μπλε χρώμα το μνημείο αγωνιζόμενης μαθητιώσας νεολαίας και προβάλλοντας βίντεο του αγώνα 1955-59 με ανάλογα μουσικά ακούσματα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού Ντίνος Ελληνας, «είναι χρέος μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες της ΕΟΚΑ και ιδιαίτερα στη νεολαία που αγωνίστηκε για την ελευθερία και το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις δύσκολες εποχές της πανδημίας».

Ας ελπίσει κανείς ότι ο αγώνας του 1955-59 συνεχίζει να εμπνέει τους νέους της Κύπρου σε αυτή τη δύσκολη -όχι μόνο λόγω πανδημίας- χρονική στιγμή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα